ΔΕΝ θα πιστεύεις τι δείχνουν οι ρυτίδες για την υγεία σου - AllYou.gr

Search

ΔΕΝ θα πιστεύεις τι δείχνουν οι ρυτίδες για την υγεία σου

Aπ’ τα κόκαλα βγαλμένες...

> ΥΓΕΙΑ ::
22 Αυγούστου 2016

Είναι λογικό να αντιδράς στην όψη της πρώτης (και της δεύτερης και της τρίτης...) ρυτίδας που αντικρίζεις στο πρόσωπό σου. Ωστόσο, από ό,τι φαίνεται οι ρυτίδες – πέρα από την ηλικία και την ωριμότητα- φαίνεται να προδίδουν κι άλλα πράγματα για τον οργανισμό σου. 

Πλέον, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Yale είναι σε θέση να διαβάζουν μέσα από το βάθος και την πυκνότητα των ρυτίδων του προσώπου σου την κατάσταση του... σκελετού σου! 

Όσο απίστευτο κι αν σου φαίνεται, οι ίδιοι ειδικοί έρχονται να μας ανακοινώσουν κάτι ακόμα πιο συγκλονιστικό: σύμφωνα με ερευνητικά στοιχεία, όσο βαθύτερες και περισσότερες είναι οι ρυτίδες του προσώπου σου τόσο πιο αδύναμα είναι τα κόκαλά σου. 

Γιατί; Επειδή τόσο ο η επιδερμίδα σου όσο και ο σκελετός σου υποστηρίζονται από το περίφημο κολλαγόνο, μία ινώδη πρωτεΐνη που παίζει καίριο ρόλο στη διαδικασία της γήρανσης όχι μόνο του δέρματος αλλά και των αρθρώσεών μας. 

Αν λοιπόν έχεις... αρκετές ρυτίδες, το πρώτο που πρέπει να κάνεις δεν είναι να τρέξεις στο κοντινότερο κατάστημα καλλυντικών για να προμηθευτείς μια ισχυρή αντιρυτιδική κρέμα, αλλά να ρωτήσεις το γιατρό σου αν διατρέχεις αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσεις οστεοπόρωση, τονίζει η Lubna Pal, επικεφαλής της εν λόγω έρευνας. Τέλος, η ίδια προτείνει να αρχίσεις τις άρσεις βαρών και να πάρεις κάποιο συμπλήρωμα ασβεστίου προκειμένου να βάλεις φρένο... στο χρόνο.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!