Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

ΔΕΝ θα πιστεύεις τι δείχνουν οι ρυτίδες για την υγεία σου

Aπ’ τα κόκαλα βγαλμένες...


Φύλλις Νικολάου

Είναι λογικό να αντιδράς στην όψη της πρώτης (και της δεύτερης και της τρίτης...) ρυτίδας που αντικρίζεις στο πρόσωπό σου. Ωστόσο, από ό,τι φαίνεται οι ρυτίδες – πέρα από την ηλικία και την ωριμότητα- φαίνεται να προδίδουν κι άλλα πράγματα για τον οργανισμό σου. 

Πλέον, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Yale είναι σε θέση να διαβάζουν μέσα από το βάθος και την πυκνότητα των ρυτίδων του προσώπου σου την κατάσταση του... σκελετού σου! 

Όσο απίστευτο κι αν σου φαίνεται, οι ίδιοι ειδικοί έρχονται να μας ανακοινώσουν κάτι ακόμα πιο συγκλονιστικό: σύμφωνα με ερευνητικά στοιχεία, όσο βαθύτερες και περισσότερες είναι οι ρυτίδες του προσώπου σου τόσο πιο αδύναμα είναι τα κόκαλά σου. 

Γιατί; Επειδή τόσο ο η επιδερμίδα σου όσο και ο σκελετός σου υποστηρίζονται από το περίφημο κολλαγόνο, μία ινώδη πρωτεΐνη που παίζει καίριο ρόλο στη διαδικασία της γήρανσης όχι μόνο του δέρματος αλλά και των αρθρώσεών μας. 

Αν λοιπόν έχεις... αρκετές ρυτίδες, το πρώτο που πρέπει να κάνεις δεν είναι να τρέξεις στο κοντινότερο κατάστημα καλλυντικών για να προμηθευτείς μια ισχυρή αντιρυτιδική κρέμα, αλλά να ρωτήσεις το γιατρό σου αν διατρέχεις αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσεις οστεοπόρωση, τονίζει η Lubna Pal, επικεφαλής της εν λόγω έρευνας. Τέλος, η ίδια προτείνει να αρχίσεις τις άρσεις βαρών και να πάρεις κάποιο συμπλήρωμα ασβεστίου προκειμένου να βάλεις φρένο... στο χρόνο.

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, αυτή η ρουτίνα θα σε βάλει για ύπνο

H ρουτίνα ύπνου ενός κλινικού ψυχολόγου μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς ένα γεμάτο 8ωρο

ΥΓΕΙΑ

Έξυπνα tips για να προστατέψεις τα μάτια σου από τα αλλεργιογόνα

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το τσούξιμο και τη δυσφορία αυτή την εποχή του χρόνου

ΥΓΕΙΑ

«Μια μέρα χωρίς γέλιο είναι μια μέρα χαμένη»

Έλεγε ο Τσάρλι Τσάπλιν που σαν σήμερα γεννήθηκε – και σου θυμίζουμε τα οφέλη του να γελάς πιο συχνά

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30