ΑΥΤΟΣ είναι ο πιο γευστικός τρόπος για να αποφύγεις τον καταρράκτη - AllYou.gr

Search

ΑΥΤΟΣ είναι ο πιο γευστικός τρόπος για να αποφύγεις τον καταρράκτη

Όταν λέμε πορτοκάλι... 

> ΥΓΕΙΑ ::
30 Απριλίου 2016

Νέα μελέτη δείχνει ότι οι διατροφικές συνήθειες και ο τρόπος ζωής ενδεχομένως παίζουν σημαντικότερο ρόλο στην ανάπτυξη καταρράκτη από το γενετικό υπόβαθρο, καθώς και ότι η βιταμίνη C θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης της διαταραχής

Για τους σκοπούς της μελέτης, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Ophthalmology, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από 1.000 ζευγάρια διδύμων στη Μ. Βρετανία. Οι εθελοντές συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες, μέσω των οποίων προσδιορίστηκαν τα επίπεδα πρόσληψης των βιταμινών Α, Β, C, D και Ε, καθώς και άλλων μικροθρεπτικών συστατικών. Στη συνέχεια, με τη χρήση ψηφιακών απεικονίσεων, αξιολογήθηκε η εξέλιξη του καταρράκτη όταν οι συμμετέχοντες βρίσκονταν περίπου στην ηλικία των 60 ετών, καθώς και 10 χρόνια μετά για ένα μέρος του δείγματος.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αναλύσεων, η υψηλή πρόσληψη βιταμίνης C βρέθηκε να συνδέεται με 20% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καταρράκτη στην πρώτη αξιολόγηση, ενώ στη δεύτερη αξιολόγηση -10 χρόνια μετά-, οι γυναίκες με την υψηλότερη κατανάλωση πλούσιων πηγών βιταμίνης C φάνηκαν να έχουν 33% χαμηλότερη πιθανότητα εμφάνισης της διαταραχής. Επιπλέον, υπολογίστηκε ότι οι περιβαλλοντικοί παράγοντες, όπως για παράδειγμα η διαιτητική πρόσληψη, «εξηγούσαν» τις διαφορές στην πιθανότητα εμφάνισης καταρράκτη κατά 65%, υποδηλώνοντας ότι αποτελούν σημαντικότερο παράγοντα κινδύνου από τη γενετική προδιάθεση.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, η προστατευτική δράση της βιταμίνης C οφείλεται πιθανότατα στις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες. Κλείνοντας, σχολιάζουν πως ενώ δε γίνεται να αποτρέψουμε πλήρως την εμφάνιση καταρράκτη, εν τούτοις ίσως να μπορούμε να καθυστερήσουμε την έναρξη ή την εξέλιξή του καταναλώνοντας πλούσιες πηγές βιταμίνης C.

Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr/

Συντάκτης

Hot αυτή τη στιγμή!

ΠΑΙΔΙ

Τι να κάνεις όταν το παιδί σου τα θέλει όλα "δικά του"

Το παιδί σου δε θέλει να μοιράζεται; Να πως πρέπει να συμπεριφερθείς.
ΣΠΙΤΙ

Αυτό είναι το απόλυτο χρώμα για το 2017

Η εταιρεία χρωμάτων Benjamin Moore έκανε έρευνα και κατέληξε στο χρώμα που πρέπει να τολμήσεις!
ΠΑΙΔΙ

To νεογέννητο χαμόγελο που έγινε viral

Αυτό το μωρό έκανε την καλύτερη αρχή στη ζωή του και το ίντερνετ το λάτρεψε.
ΥΓΕΙΑ

7 φυσικοί τρόποι να αντιμετωπίσεις τον πονόλαιμο

Πρακτικές που θα μαλακώσουν τον πόνο και θα σε βοηθήσουν να καταπίνεις καλύτερα.
STREET STYLE

Seoul Fashion Week: Οι καλύτερες street style εμφανίσεις

Τι φοράνε οι Κορεάτισσες όταν βγαίνουν στους δρόμους;
BEAUTY NEWS

Πανθενόλη: Οι ευεργετικές δράσεις της στην ομορφιά

4 λόγοι που θα σε πείσουν να αρχίσεις να την χρησιμοποιείς.