Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Κατακράτηση ΤΕΛΟΣ με 6 φυσικές "θεραπείες"

Δοκιμάσέ τις! 


Μαρία Μυλωνά

Η ζέστη, η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας και η διατροφή όλα τους συμβάλουν στην αυξημένη κατακράτηση υγρών. Κι επειδή σε κανέναν δεν αρέσει να φαίνεται και να νιώθει φουσκωμένος, βρήκαμε τους φυσικούς τρόπους για να τη νικήσουμε.

1. Ο περιορισμός του αλατιού και των επεξεργασμένων τροφίμων είναι σίγουρα ένας φυσικός και αποτελεσματικός τρόπος, όπως και η κατανάλωση άφθονης σαλάτας και λαχανικών με πολύ νερό – κατά προτίμηση, σπαράγγια, που είναι διουρητικά!

2. Βιταμίνη Β6: Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι έτσι κι αλλιώς πολύτιμες για την υγεία του νευρικού συστήματος. Η συγκεκριμένη συμβάλει στη μείωση της κατακράτησης υγρών – στις γυναίκες περιορίζει επίσης τα συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου, όπως ευαισθησία στο στήθος, αλλαγές της διάθεσης, ευερεθιστότητα και κόπωση. Την ίδια θετική επίδραση έχει ένα συμπλήρωμα πολυβιταμινών με βιταμίνες Β όπως Β1, Β6, Β5 και D3.

3. Εκχύλισμα κουκουτσιών σταφυλιού: Μελέτες δείχνουν πως καταπολεμά τηνκατακράτηση υγρών που σχετίζεται με φλεβική ανεπάρκεια, προεμμηνορροϊκό σύνδρομο και ορμονοθεραπεία. Εάν υποφέρετε από αίσθηση βάρους στα πόδια, φαγούρα και πόνο, θεωρείται επίσης αποτελεσματικό.

4. Gingo biloba (Τζίνγκο μπιλόμπα): Το εξωτικό αυτό βότανο χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την ενίσχυση της περιφερικής κυκλοφορίας (στα πόδια και στα χέρια), οπότε είναι ωφέλιμο στους ανθρώπους που ταλαιπωρούνται από κατακράτηση υγρών ως σύμπτωμα της κακής κυκλοφορίας και των κιρσών.

5. Εκχύλισμα πικραλίδας (ταράξακο): Παραδοσιακά, χρησιμοποιείται για τη διουρητική του δράση και μειώνει την κατακράτηση υγρών σε όλο το σώμα.

6. Και το πιο απλό και αποτελεσματικό: Πίνετε άφθονο νερό και φυσικά αφεψήματα, μοιρασμένα όμως στη διάρκεια της ημέρας.

Πηγή: http://www.iatrikanea.gr/

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

Έξυπνα tips για να προστατέψεις τα μάτια σου από τα αλλεργιογόνα

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το τσούξιμο και τη δυσφορία αυτή την εποχή του χρόνου

ΥΓΕΙΑ

«Μια μέρα χωρίς γέλιο είναι μια μέρα χαμένη»

Έλεγε ο Τσάρλι Τσάπλιν που σαν σήμερα γεννήθηκε – και σου θυμίζουμε τα οφέλη του να γελάς πιο συχνά

ΥΓΕΙΑ

Πώς να προστατέψεις την υγεία σου τις ημέρες με υψηλή περιεκτικότητα σκόνης στην ατμόσφαιρα

Η έντονη περιεκτικότητα σκόνης στην ατμόσφαιρα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το αναπνευστικό σύστημα και να προκαλέσει μια σειρά από ενοχλήσεις

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός