Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

ΑΥΤΟ το φρούτο θα προστατέψει την καρδιά σου

Είναι της εποχής! 


Μαρία Μυλωνά

Οι φράουλες είναι ένα φρούτο που οι περισσότεροι αγαπάμε, αλλά δεν τις έχουμε στο μυαλό μας για τις ιδιότητές τους που κάνουν καλό στην υγεία μας. Κακώς, όμως, γιατί οι φράουλες μας κάνουν καλό με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.

1. Προλαμβάνουν την καρδιοπάθεια

Οι φράουλες περιέχουν σημαντικά θρεπτικά συστατικά όπως αντιοξειδωτικά και φλαβονοειδή που συμβάλουν στην πρόληψη της αύξησης της κακής χοληστερόλης που μπορεί να φράξει τις αρτηρίες. Επιπλέον, οι φράουλες διαθέτουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, που προστατεύουν την καρδιά σας και μειώνουν τις πιθανότητες για μεταβολικά νοσήματα.

2. Ενισχύουν το ανοσοποιητικό

Χάρη στην υψηλή τους συγκέντρωση σε βιταμίνη C, οι φράουλες ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύουν από λοιμώξεις. Ένα φλιτζάνι φράουλες περιέχει το 100% της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης βιταμίνης C.

4. Προλαμβάνουν το διαβήτη αλλά και τη δυσκοιλιότητα

Οι φράουλες περιέχουν πολλές φυτικές ίνες και βοηθούν στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα και την πρόληψη του διαβήτη. Εάν είστε διαβητικός οι φράουλες ανήκουν στα φρούτα που επιτρέπεται να τρώτε, καθώς έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (40).

5. Για νεανικό δέρμα

Οι φράουλες περιέχουν πολλά αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C, συνδυασμός που καθυστερεί τη διαδικασία της γήρανσης και κρατά το δέρμα υγιές και νεανικό. Είναι επίσης μια φυσική πηγή σαλικυλικού οξέος, συστατικό που δρα κατά της ακμής, κι αυτό τις κάνει ιδανικές για μάσκα προσώπου εάν εξακολουθείτε να υποφέρετε από σπυράκια.

Πηγή: http://www.iatrikanea.gr

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

8 αποτελεσματικοί τρόποι για να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου αυτή την άνοιξη

Κινήσεις που μπορούν να αλλάξουν τα πάντα στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους

ΥΓΕΙΑ

Μπορεί ο θηλασμός να σας προστατεύσει από μελλοντική καρδιακή προσβολή;

Ο θηλασμός είναι πολύτιμος τόσο για την υγεία σας όσο και για το νεογέννητό σας. Αυτή η εκπληκτική αλήθεια συχνά μένει ανείπωτη.

ΥΓΕΙΑ

Γιατί η νηστεία είναι το καλύτερο εργαλείο αποτοξίνωσης για την υγεία σου

Ανεξάρτητα από το θρησκευτικό της υπόβαθρο, η νηστεία μπορεί να αποτελέσει ένα εκπληκτικό μέσο φροντίδας για την υγεία σου

Προτεινόμενα

CELEBS

Δέσποινα Βανδή: Δείτε την μοντέρνα κουζίνα της

Η τραγουδίστρια λατρεύει τον χώρο της κουζίνας

DO IT YOURSELF

Make up στα ρούχα σου; Δες πώς να μη μείνει λεκές

Μια εύκολη λύση με κάτι που μάλλον έχεις ήδη στο μπάνιο σου

CELEBS

Υρώ Λούπη: Oι μοναδικές χειροτεχνίες της στο εξοχικό της στην Ερέτρια

Έχει μετατρέψει παλιά αντικείμενα σε ... «έργα τέχνης»