Παπούτσια ΤΕΛΟΣ: 3 ιατρικοί λόγοι για να περπατάς ξυπόλητη - AllYou.gr

Search

Παπούτσια ΤΕΛΟΣ: 3 ιατρικοί λόγοι για να περπατάς ξυπόλητη

Επιστροφή στη φύση!

> ΥΓΕΙΑ ::
04 Αυγούστου 2016

Πρόσφατες έρευνες επισημαίνουν πως το να περπατάμε καθημερινά για μερικά λεπτά ξυπόλυτoι στο γρασίδι ή στο μαλακό χώμα, είναι μια συνήθεια που μας εξασφαλίζει καλύτερη υγεία σε πολλά επίπεδα. Η “γείωση” όπως θα τη λέγαμε, η σύνδεση με τη γη όταν περπατάει κάποιος ξυπόλυτος σε γρασίδι, χώμα, άμμο ή κάθε άλλη φυσική επιφάνεια, έχει αποδεδειγμένα οφέλη.

1. “Καθαρίστε” το σώμα σας και απαλλαγείτε από πόνους

Το βάδισμα χωρίς παπούτσια σε φυσικές επιφάνειες σας επιτρέπει να συνδεθείτε με τη φυσική ενέργεια και το μαγνητικό πεδίο του πλανήτη, μια σύνδεση που επιδρά και στο δικό σας ηλεκτρικό και μαγνητικό πεδίο. Αυτή η ανταλλαγή ενέργειας εξουδετερώνει και καθαρίζει το σώμα σας και το βοηθά να αποβάλει κάθε αρνητική ενέργεια. Σύμφωνα, δε, με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Journal of Environmental and Public Health, προσελκύετε με αυτό τον τρόπο ηλεκτρόνια που μπορεί να βελτιώσουν την υγεία σας σε διάφορα επίπεδα, όπως π.χ. γίνονται πιο ήπιοι τυχόν χρόνιοι πόνοι.

2. Ανακουφιστείτε από το άγχος

Όταν περπατάτε ξυπόλυτοι νωρίς το πρωί, παίρνετε καθαρό αέρα, μια καλή δόση πολύτιμης βιταμίνης D και απολαμβάνετε τη γαλήνια ατμόσφαιρα του πρωινού. Και όλα αυτά μαζί επιτρέπουν στο σώμα σας να δουλεύει καλύτερα και να επεξεργάζεται και αν είναι πιο ανθεκτικό απέναντι στο άγχος.

3. Βελτιώστε η υγεία των ματιών σας

Τα πέλματα είναι συνδεδεμένα με όλο σας το σώμα. (Παρεμπιπτόντως, όταν περπατάτε ξυπόλυτοι κάνετε μια μορφή ρεφλεξολογίας που διεγείρει και βελτιώνει τη λειτουργία πολλών συστημάτων του οργανισμού σας.) Όταν περπατάτε ξυπόλυτοι, θα παρατηρήσετε πως δίνετε έμφαση στο πρώτο, το δεύτερο και το τρίτο δάχτυλο των ποδιών σας. Αυτά είναι τα σημεία της ρεφλεξολογίας για τα μάτια σας, ειδικότερα το δεύτερο και τρίτο δάχτυλο.

Πηγή: http://www.iatrikanea.gr/Ακολούθησε το allyou στο Instagram!