Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Εσύ ξέρεις πόσο χρονών είναι η καρδιά σου;

Μήπως να... το ψάξεις; 


Μαρία Μυλωνά

Σε έρευνα που δημοσιεύτηκε από τον αμερικανικό φορέα υγείας Centers for Disease Control and Prevention, εκτιμάται πως 3 στους 4 ενήλικες στις ΗΠΑ έχουν “ηλικία καρδιάς” μεγαλύτερη από τη χρονολογική τους ηλικία, γεγονός που τους θέτει σε αυξημένο κίνδυνο για καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό.

Η ηλικία της καρδιάς ενός ανθρώπου προσδιορίζεται λαμβάνοντας υπόψη την πραγματική ηλικία, το δείκτη μάζας σώματος και έναν αριθμό παραγόντων κινδύνου για καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό, όπου συμπεριλαμβάνονται η υψηλή αρτηριακή πίεση, το κάπνισμα και ο διαβήτης.

Χρησιμοποιώντας στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από 50 πολιτείες και πληροφορίες από μια μεγάλη, συνεχιζόμενη έρευνα (Farmingdale Heart Study), οι ερευνητές κατέληξαν πως σε περίπου 69 εκατομμύρια Αμερικανούς ενήλικες από 30 έως 74 ετών η ηλικία της καρδιάς τους είναι μεγαλύτερη από την πραγματική τους ηλικία. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι μισοί άντρες και 2 στις 5 γυναίκες έχουν ηλικία καρδιάς πάνω από πέντε χρόνια μεγαλύτερη από την χρονολογική τους ηλικία. Η μέση καρδιαγγειακή ηλικία ήταν 8 χρόνια μεγαλύτερη από τη χρονολογική για τους άντρες, κατά μέσο όρο, και 5 χρόνια για τις γυναίκες.

Στην ηλικία της καρδιάς παίζει σημαντικό ρόλο ο τρόπος ζωής και ορισμένες συνήθειες που μπορούν να αλλάξουν και σταδιακά να αντιστρέψουν το επιβαρυντικό αυτό αποτέλεσμα” δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης δρ Tom Friede. “Όλοι αξίζουμε να είμαστε νέοι στην καρδιά!”

Πηγή: http://www.iatrikanea.gr

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

Έξυπνα tips για να προστατέψεις τα μάτια σου από τα αλλεργιογόνα

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το τσούξιμο και τη δυσφορία αυτή την εποχή του χρόνου

ΥΓΕΙΑ

«Μια μέρα χωρίς γέλιο είναι μια μέρα χαμένη»

Έλεγε ο Τσάρλι Τσάπλιν που σαν σήμερα γεννήθηκε – και σου θυμίζουμε τα οφέλη του να γελάς πιο συχνά

ΥΓΕΙΑ

Πώς να προστατέψεις την υγεία σου τις ημέρες με υψηλή περιεκτικότητα σκόνης στην ατμόσφαιρα

Η έντονη περιεκτικότητα σκόνης στην ατμόσφαιρα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το αναπνευστικό σύστημα και να προκαλέσει μια σειρά από ενοχλήσεις

Προτεινόμενα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

FASHION RADAR

Η Rihanna κλέβει τις εντυπώσεις με το statement look της σε oversized fit

Τι φόρεσε η αγαπημένη RiRi στην επίσημη παρουσίαση της Fenty x PUMA;