Έχεις άσθμα; Μην φας ΑΥΤΟ - AllYou.gr

Search

Έχεις άσθμα; Μην φας ΑΥΤΟ

Ποια τροφή σου κόβει –κυριολεκτικά- την ανάσα;

> ΥΓΕΙΑ ::
20 Απριλίου 2016

Μπορεί να υποφέρεις από άσθμα και, ως εκ τούτου, να παίρνεις τα μέτρα σου. Ωστόσο, είσαι σίγουρη ότι κάνεις ό,τι μπορείς όταν στρώνεσαι για φαγητό στο τραπέζι για να παραγγείλεις ένα λαχταριστό, ζουμερό, καλοψημένο burger που συνοδεύεται από τηγανητές πατάτες;

Μπορεί ακόμα και στη θέαση του να γαργαλά τον ουρανίσκο σου, αλλά αυτό το αγαπημένο πιάτο ενδέχεται να βλάψει αναπνευστικό σου. Σύμφωνα με Αυστραλούς ερευνητές, οι ασθενείς με άσθμα που καταναλώνουν γεύματα με υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος και μπόλικες θερμίδες ενδέχεται μέσα στις επόμενες ώρες να εμφανίσουν περισσότερες φλεγμονές των αεραγωγών, αλλά και χαμηλότερη ανταπόκριση στην αλμπουτερόλη, ένα συνηθέστατο στη χρήση φάρμακο για το άσθμα. 

Τι μπορείς να κάνεις; Αν και μια παρασπονδία πού και πού δεν θα σε κάνεις να αρχίσεις να ασθμαίνεις, πίστεψέ μας, είναι απλώς θέμα συνήθειας να λαμβάνεις το μεγαλύτερο μέρος των λιπαρών καθημερινά από τα καρύδια, το αβοκάντο και φυσικά το ελαιόλαδο. Τα ακόρεστα λίπη τους είναι ο καλύτερος σύμμαχός σου απέναντι στις φλεγμονές και υποστηρίζουν τη «μάχη» σου για μια καλύτερη ανάσα! Ακολούθησε το allyou στο Instagram!