Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Το ENA λεπτό που θα αλλάξει την υγεία σου για ΠΑΝΤΑ

Ο χωροχρόνος καμπυλώνεται – το ίδιο και η υγεία σου.


Φύλλις Νικολάου

Δεν είναι απαραίτητο να κάνεις τεράστιες αλλαγές στη ζωή σου για να παραμείνεις υγιής, ούτε να αφιερώσεις πολύ χρόνο σε αυτόν τον μεγάλο σκοπό. Αυτό, άλλωστε, υποστηρίζουν γιατροί και ερευνητές από όλον τον κόσμο. Αντίθετα με αυτό που μπορεί να πιστεύεις, αρκούν μερικές απλές αλλαγές στις καθημερινές συνήθειές σου για να ζήσεις εσύ καλά και... περισσότερο. Δεν μας πιστεύεις; Διάβασε παρακάτω και μάθε πώς μπορείς να βελτιώσεις την υγεία σου σε λιγότερο από ένα λεπτό.

Αποχαιρέτα τις αλλεργίες σε 10''

Οι αλλεργίες συχνά βρίσκονται σε έξαρση τις πρωινές ώρες. Αν είσαι αλλεργική και έχεις παρατηρήσει κάτι τέτοιο, καλό είναι να λαμβάνεις τα  φάρμακα που σου έχει δώσει ο γιατρός το βράδυ ώστε να έχουν ενεργήσει ως το πρωί και να ξυπνήσεις χωρίς τα ενοχλητικά «σνιφ» και «αψού». Το μεγαλύτερο όφελος: τα περισσότερα αντιαλλεργικά φάρμακα προκαλούν υπνηλία: πέσε λοιπόν στο κρεβάτι, χαλάρωσε, άφησε τα φάρμακα να κάνουν τη δουλειά τους και ετοιμάσου για (τον) βαθύ ύπνο! 

Ρίξε άκυρο στη δυσπεψία σε 15''

Όσοι έχουν κυριολεκτικά ευαίσθητο στομάχι κι υποφέρουν από καούρες αναφέρουν ότι τα ενοχλητικά συμπτώματα εντείνονται όσο πέφτει η νύχτα. Στην περίπτωση που ανήκεις και εσύ σε αυτήν την κατηγορία, για να κοιμηθείς ήρεμα, προτίμησε να στηρίξεις το κεφάλι σου σε δύο μαξιλάρια αντί για ένα. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη όσοι τοποθετούν το κεφάλι τους σε επίπεδο ελαφρώς ψηλότερο από 20 εκ. περιορίζουν σημαντικά τα ενοχλητικά συμπτώματα. 

Ξεπέρασε τον κίνδυνο διαβήτη και καρδιοπάθειας σε 20''

Όταν τα γεύματα σου περιλαμβάνουν πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και λίπος, τότε η ινσουλίνη εκκρίνεται σταδιακά στον οργανισμό σου, γεγονός που κρατάει σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σου κι, επομένως, μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη. Επιπλέον, αυτή η διατροφική συνήθεια φαίνεται ότι λειτουργεί προστατευτικά και για την καρδιά σου. Αυτό απέδειξε πρόσφατη έρευνα στην οποία συμμετείχαν 32.000 γυναίκες. Σε αυτήν διαπιστώθηκε ότι εκείνες που ακολουθούσαν διατροφή με τροφές υψηλού γλυκαιμικού φορτίου, αντιμετώπιζαν διπλάσιο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρδιακές παθήσεις σε σχέση με εκείνες που ακολουθούσαν διατροφή χαμηλού γλυκαιμικού φορτίου. 

Ρίξε την αρτηριακή πίεση σε 30''

Οι ήρεμες και σταθερές αναπνοές μπορούν να μειώσουν την συστολική σου πίεση σε μισό λεπτό, διατείνονται Ιάπωνες ειδικοί. Για να καταλάβεις πόσο σημαντικό είναι να κρατάς την αρτηριακή σου πίεση υπό έλεγχο, μάθε ότι ακόμη και μια περιστασιακή αύξηση της αρτηριακής πίεσης, όπως  αυτή που μπορεί να προκύψει μετά από μια δύσκολη και φορτωμένη μέρα, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία σου και να αυξήσει τις πιθανότητες να εμφανίσεις καρδιακά προβλήματα. Όλα αυτά σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Lancet». 

Πιες (κυριολεκτικά) στην υγειά σου σε 40'' 

Αν δεν μπορείς με τίποτα να αποχωριστείς το αγαπημένο – και πλούσιο σε ζάχαρη- αναψυκτικό σου, κάνε το εξής: πάρε ένα ποτήρι που να χωράει διπλή ποσότητα από αυτή που περιέχεται σε ένα κουτί αναψυκτικού και γέμισε το μέχρι πάνω με πάγο. Με αυτόν τον τρόπο, η απόλαυση θα διαρκέσει περισσότερο ενώ μόλις τελειώσει το ποτό σου θα έχεις ενυδατώσει τον οργανισμό σου με τον πάγο που μετατράπηκε σε νερό. Μπορείς να κάνεις το ίδιο με το χυμό σου ή με οποιοδήποτε άλλο ποτό περιέχει ζάχαρη. 

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, αυτή η ρουτίνα θα σε βάλει για ύπνο

H ρουτίνα ύπνου ενός κλινικού ψυχολόγου μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς ένα γεμάτο 8ωρο

ΥΓΕΙΑ

Έξυπνα tips για να προστατέψεις τα μάτια σου από τα αλλεργιογόνα

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το τσούξιμο και τη δυσφορία αυτή την εποχή του χρόνου

ΥΓΕΙΑ

«Μια μέρα χωρίς γέλιο είναι μια μέρα χαμένη»

Έλεγε ο Τσάρλι Τσάπλιν που σαν σήμερα γεννήθηκε – και σου θυμίζουμε τα οφέλη του να γελάς πιο συχνά

Προτεινόμενα

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ

DO IT YOURSELF

Pastels for spring: 7 παστέλ βερνίκια νυχιών για το μανικιούρ της άνοιξης

Χρώματα που θυμίζουν σορμπέ, για τα μανικιούρ που θα δοκιμάσουμε την περίοδο που η φύση ανθίζει

CELEBS

Νικόλαος - Τατιάνα: Έχουν χωρίσει εδώ και καιρό - Σε νέες σχέσεις και οι δύο

Ο γάμος του Νικόλαου και της Τατιάνας Μπλάτνικ διήρκησε 14 χρόνια