Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

4 τρόποι για να προλάβεις τον πονοκέφαλο

Κι όμως, ΓΙΝΕΤΑΙ! 


Μαρία Μυλωνά

Ο πονοκέφαλος ή κεφαλαλγία τάσης είναι η πιο συχνή μορφή πονοκεφάλου. Χαρακτηριστικό γνώρισμα του πόνου είναι η αίσθηση ενός διάχυτου ήπιου ή μέτριας έντασης πόνου στο κεφάλι.

Οι πονοκέφαλοι τάσης εμφανίζονται συνήθως όταν είναι σφιγμένοι οι μύες του αυχένα, των ώμων και του κρανίου. Ορισμένοι άνθρωποι βιώνουν αυτής της μορφής τους πονοκεφάλους αραιά, ενώ άλλοι τους έχουν συχνότερα. Και παρότι δεν είναι από τους πονοκεφάλους που μπορεί να σας αναγκάσουν να διακόψετε τις δραστηριότητές σας σίγουρα μπορεί να αλλάξουν την καθημερινότητα και να σας χαλάσουν τη διάθεση.

Πώς μπορείτε να προλάβετε τον πονοκέφαλο τάσης

1. Δώστε σημασία στα βασικά

Μην παραλείπετε γεύματα, προσπαθήστε να κοιμάστε αρκετά και μην πιέζετε υπερβολικά τον εαυτό σας για να αποφύγετε το άγχος και την έντονη κούραση.

2. Μάθετε τεχνικές χαλάρωσης

Η σωματική και διανοητική χαλάρωση μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε έναν πονοκέφαλο έντασης, εφόσον ασχολείστε τακτικά με αυτές τις τεχνικές. Μερικές ιδέες; Βάλετε ένα θερμό επίθεμα στον αυχένα και τους ώμους σας για να χαλαρώσετε τους μύες. Η άσκηση (γενικά αλλά και με επικεντρωμένες ασκήσεις) βοηθά επίσης, ενδυναμώνοντας και διατείνοντας αυτούς τους μύες. Αν ασχολείστε με τη yoga ή το διαλογισμό, μερικές ασκήσεις καθοδηγούμενης χαλάρωσης όλων των μυών του σώματος μπορεί επίσης να συμβάλουν εάν τις κάνετε τακτικά.

3. Βιοανάδραση

Αυτή η τεχνική χαλάρωσης απαιτεί ειδική εκπαίδευση αλλά μπορεί να βοηθήσει ανθρώπους που υποφέρουν από έντονους και συχνούς πονοκεφάλους τάσης. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο θεραπευτής συνδέει ηλεκτρόδια στο δέρμα σας ώστε να εντοπίσει ηλεκτρικά σήματα από τους μύες του αυχένα και των ώμων σας. Μαθαίνετε με την καθοδήγησή του να αναγνωρίζετε πότε είστε σε ένταση και μετά μαθαίνετε τρόπους να χαλαρώσετε τους μύες προτού σφιχτούν τόσο πολύ που να οδηγήσουν σε πονοκέφαλο.

4. Ιατρική προσέγγιση

Κάποιοι άνθρωποι με πονοκεφάλους έντασης έχουν πολύ ευαίσθητες περιοχές, γνωστές ως σημεία πυροδότησης, στο πίσω μέρος του λαιμού ή στους ώμους τους. Εισάγοντας με ένεση ένα τοπικό αναισθητικό σε αυτές τις περιοχές μπορεί να εξαλειφτεί ο πόνος και να αποτραπούν νέα επεισόδια.

Υπάρχουν, φυσικά, και φάρμακα για τον πονοκέφαλο. Αν οι μη φαρμακευτικές μέθοδοι δεν σας βοηθούν και δεν σας ανακουφίζουν, αξίζει να συζητήσετε το θέμα με το γιατρό σας ακόμη κι αν δεν θεωρείτε πως είναι πολύ σοβαρό. Η επίδραση των πονοκεφάλων στην ποιότητα της ζωής σας μπορεί να είναι εξίσου σημαντική.

Πηγή: http://www.iatrikanea.gr/

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

8 αποτελεσματικοί τρόποι για να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου αυτή την άνοιξη

Κινήσεις που μπορούν να αλλάξουν τα πάντα στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους

ΥΓΕΙΑ

Μπορεί ο θηλασμός να σας προστατεύσει από μελλοντική καρδιακή προσβολή;

Ο θηλασμός είναι πολύτιμος τόσο για την υγεία σας όσο και για το νεογέννητό σας. Αυτή η εκπληκτική αλήθεια συχνά μένει ανείπωτη.

ΥΓΕΙΑ

Γιατί η νηστεία είναι το καλύτερο εργαλείο αποτοξίνωσης για την υγεία σου

Ανεξάρτητα από το θρησκευτικό της υπόβαθρο, η νηστεία μπορεί να αποτελέσει ένα εκπληκτικό μέσο φροντίδας για την υγεία σου

Προτεινόμενα

ΣΠΙΤΙ

6 απλοί τρόποι για να ομορφύνεις την κουζίνα σου

Δεν χρειάζεται κόπο, αλλά τρόπο!

FASHION NEWS

Ο Alessandro Michele νέος creative director του οίκου Valentino

Η ανακοίνωση του εμβληματικού οίκου βάζει τέλος στις φήμες που τον ήθελαν εδώ και καιρό να αναλαμβάνει το τιμόνι του