Στυτική δυσλειτουργία: ΔΕΝ αφορά μόνο τους άντρες άνω των 50 - AllYou.gr

Search

Στυτική δυσλειτουργία: ΔΕΝ αφορά μόνο τους άντρες άνω των 50

Νέα μελέτη ρίχνει φως στο πρόβλημα! 

> ΥΓΕΙΑ ::
04 Ιουνίου 2016

Η στυτική δυσλειτουργία δεν απασχολεί μόνο τους άντρες μεγαλύτερης ηλικίας. Όλο και μεγαλύτερο ποσοστό νέων αντρών εμφανίζει προβλήματα στύσης, τα οποία πηγάζουν κυρίως από ψυχολογικές αιτίες.

Μια νέα έρευνα σε μεγάλο δείγμα αντρών από διάφορες χώρες του κόσμου υποδεικνύει ότι τα προβλήματα στύσης είναι αρκετά συχνά σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

stisi750.jpg

Σύμφωνα με την έρευνα της ιστοσελίδας σεξουαλικής υγείας DrEd, ποσοστό 29,8% των αντρών 18-24 ετών έχουν εμφανίσει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους προβλήματα στύσης, ενώ από αυτούς ποσοστό 2,5% εμφανίζει συμπτώματα στυτικής δυσλειτουργίας σε κάθε σεξουαλική επαφή.

Στους άντρες 25-34 ετών, τα συμπτώματα στυτικής δυσλειτουργίας εμφανίζονται σε κάθε σεξουαλική επαφή σε ποσοστό 1,6%, ενώ για τις ηλικιακές ομάδες 35-44 και 45+ το ποσοστό είναι 1,2% και 3,8% αντίστοιχα.

Από τους άντρες άνω των 45 ετών, ποσοστό 42,3% έχουν εμφανίσει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους συμπτώματα στυτικής δυσλειτουργίας, ωστόσο το υπόλοιπο 57,7% δεν έχουν εμφανίσει ποτέ προβλήματα στύσης.

Η στυτική δυσλειτουργία δεν πρέπει να αποτελεί ταμπού, καθώς πυροδοτεί ένα φαύλο κύκλο άγχους και κακών σεξουαλικών επιδόσεων. Η συμβουλή και η καθοδήγηση του γιατρού μπορούν να δώσουν λύση στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άντρες ώστε να απολαύσουν και πάλι μια υγιή σεξουαλική ζωή.

Πηγή: http://www.iatrikanea.gr/Ακολούθησε το allyou στο Instagram!