Ο ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ λόγος για τον οποίο πρέπει να προσέχεις το πλυντήριο πιάτων σου - AllYou.gr

Search

Ο ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ λόγος για τον οποίο πρέπει να προσέχεις το πλυντήριο πιάτων σου

Τι κίνδυνος παραμονεύει;

> ΥΓΕΙΑ ::
17 Μαϊου 2016

Κι όμως, η συσκευή που αποτελεί το δεξί σου χέρι στην κουζίνα, έπειτα από νέες μελέτες και ισχυρισμούς των επιστημόνων, αποδεικνύεται εστία μικροβίων, ανθεκτικότατων μάλιστα, τα οποία μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία σου. 

Για την ακρίβεια, το υγρό και θερμό περιβάλλον που δημιουργείται στο εσωτερικό των πλυντηρίων πιάτων, λειτουργεί ως ιδανικός βιότοπος για δύο είδη επικίνδυνων μυκήτων, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα. 

Αυτό διατείνονται οι ειδικοί του πανεπιστημίου της Λουμπλιάνα στη Σλοβενία, οι οποίοι ανακάλυψαν ότι στο 62% των πλυντηρίων πιάτων, στην περιοχή του λάστιχου της πόρτας της συσκευής, συνηθίζουν να κατοικοεδρεύουν οι μύκητες Exophiala dermatitis και E. Phaeomuriformis – και οι δύο επικίνδυνοι για την ανθρώπινη υγεία.

Οι ιδιότητές τους; Εμφανίζουν αξιοσημείωτη αντοχή στη θερμότητα, τις υψηλές συγκεντρώσεις αλάτων, τα επιθετικά απορρυπαντικά, αλλά και στο οξύ ή αλκαλικό νερό. Όλα τα παραπάνω, φυσικά, μπορούν να εξηγήσουν και το λόγο που επιβιώνουν από τη χρήση των καθαριστικών, των αλάτων αλλά και από τις υψηλές θερμοκρασίες που κυριαρχούν στα πλυντήρια πιάτων.

Τι μπορείς να κάνεις: Απολύμανση 2 φορές το μήνα! Βάλε λίγο λευκό ξίδι, γνωστό για την απολυμαντική δράση του, στην θήκη του απορρυπαντικού και θέσε το πλυντήριο σε λειτουργία χωρίς πιάτα. Μετά το τέλος του προγράμματος, βάλε το πλυντήριο να επαναλάβει ένα ακόμα πρόγραμμα, αυτή τη φορά με απορρυπαντικό. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!