Σεξ με τα εσώρουχα: Μπορείς να μείνεις έγκυος; - AllYou.gr

Search

Σεξ με τα εσώρουχα: Μπορείς να μείνεις έγκυος;

Μην βιαστείς να απαντήσεις...

> ΥΓΕΙΑ ::
22 Ιουνίου 2016

Οι ερωτικές περιπτύξεις φορώντας μόνο τα… απολύτως απαραίτητα εγγυώνται την προστασία από μια πιθανή εγκυμοσύνη;

Μη βιαστείτε να πείτε ότι ξέρετε την απάντηση…

«Εάν το σπέρμα έρθει σε επαφή με τον κόλπο, τότε υπάρχει πιθανότητα εγκυμοσύνης», εξηγούν οι ειδικοί του αυστραλιανού κέντρου οικογενειακού προγραμματισμού Family Planning NSW.

Ακόμη και χωρίς να υπάρξει διείσδυση, λοιπόν, είναι δυνατό (αλλά όχι πιθανό) το σπέρμα να φτάσει στον κόλπο. Εάν υπάρχει στο εσώρουχο τρύπα από την οποία θα περάσει το σπέρμα ή εάν τα εσώρουχα έχουν εμποτιστεί από τα σωματικά υγρά του άντρα μπορεί ένα «ζωηρό» σπερματοζωάριο να φτάσει στο ωάριο και να το γονιμοποιήσει.

Την παραπάνω άποψη συμμερίζονται (εν μέρει) οι ειδικοί του αμερικανικού κέντρου HealthCentral. Όπως αναφέρουν, υπάρχει πιθανότητα εγκυμοσύνης εάν τα γυναικεία εσώρουχα είναι κατασκευασμένα από διαπερατό ύφασμα (π.χ. δαντέλα, διχτυωτά). Επισημαίνουν, βέβαια, ότι δεν έχουν γίνει επιστημονικές μελέτες επί του θέματος και ότι τα σπερματοζωάρια είναι υπερβολικά ευαίσθητα για να καταφέρουν να περάσουν μέσα από ένα κανονικό (π.χ. βαμβακερό) ύφασμα.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ανησυχείτε ότι θα προκύψει εγκυμοσύνη από τέτοιου είδους ερωτικές επαφές. Στόχος των ειδικών του Family Planning NSW είναι να ενημερώσουν κυρίως τους εφήβους σχετικά με το ασφαλές σεξ και τις σωστές πρακτικές αντισύλληψης (προφυλακτικό, αντισυλληπτικό χάπι κ.λπ.).

Πηγή: http://www.iatrikanea.grΑκολούθησε το allyou στο Instagram!