Ενώ εσύ κοιμάσαι... - AllYou.gr

Search

Ενώ εσύ κοιμάσαι...

...διασφαλίζεις την υγεία σου, δείχνει νέα έρευνα!

> ΥΓΕΙΑ ::
08 Σεπτεμβρίου 2014

Νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση Sleep επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά τα οφέλη του ύπνου για την υγεία μας.

Φινλανδοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο ύπνος όχι μόνο μας προετοιμάζει για τις απαιτήσεις της επόμενης ημέρας, αλλά κρατά μακριά και τις αρρώστιες.

Πόσες είναι όμως οι ιδανικές ώρες ύπνου για να εξασφαλίσουμε καλή υγεία και ευεξία;

Οι ερευνητές από το Ινστιτούτο Υγιεινής της Εργασίας ανέλυσαν στοιχεία παλαιότερης δημοσκόπησης που περιελάμβανε 4.000 εργαζόμενους ηλικίας 30 έως 64 ετών. Οι συμμετέχοντες είχαν ερωτηθεί για τις συνήθειές τους όσον αφορά τον ύπνο αλλά και για θέματα υγείας. Παράλληλα, το Ινστιτούτο Κοινωνικής Ασφάλισης της Φινλανδίας παρείχε στοιχεία για τις πολυήμερες αναρρωτικές άδειες που είχαν λάβει κατά το προηγούμενο έτος οι εν λόγω εργαζόμενοι.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνδρες και οι γυναίκες που κοιμούνται πέντε ή λιγότερες ώρες ή περισσότερες από δέκα ώρες καθημερινά έλειψαν από τη δουλειά τους έως και 9 μέρες παραπάνω από όσους κοιμούνται επτά με οκτώ ώρες την ημέρα.

«Η έλλειψη ύπνου αυξάνει τον κίνδυνο ποικίλων παθήσεων που απειλούν τη δημόσια υγεία σήμερα, όπως είναι οι καρδιοπάθειες, ο διαβήτης και η παχυσαρκία», δηλώνει ο Δρ. Τίμοθι Μοργκενθάλερ, πρόεδρος της Αμερικανικής Ακαδημίας Ιατρικής του Ύπνου (AASM). «Τουλάχιστον επτά ώρες ύπνου την ημέρα είναι απαραίτητες για να παραμείνουμε υγιείς, κάτι που σημαίνει ότι οι αναρρωτικές άδειες είναι λιγότερες».

Πηγή: http://www.iatrikanea.gr/

 

 

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!