Βουρκωμένη Δευτέρα; ΕΤΣΙ θα ξυπνήσεις καλύτερα - AllYou.gr

Search

Βουρκωμένη Δευτέρα; ΕΤΣΙ θα ξυπνήσεις καλύτερα

Πάρε τον καφέ σου μαζί με έναν... υπνάκο!

> ΥΓΕΙΑ ::
13 Ιουνίου 2016

Χθες ξενύχτησες και σήμερα δεν μπορείς να ανοίξεις μάτι. Αυτό το τραγικό για εσένα γεγονός, όμως, δε σταματά το ξυπνητήρι σου από το να σου υπενθυμίζει ότι «Τώρα είναι η ώρα που ΠΡΕΠΕΙ να σηκωθείς» ή τον προϊστάμενό σου να σου αραδιάζει τις (άπειρες) υποχρεώσεις που έχεις αυτήν την εβδομάδα στη δουλειά. Και μπορεί εσύ για αντέξεις να καταφεύγεις στον (πατροπαράδοτο) πρωινό καφέ, Ωστόσο, σύμφωνα με τους ερευνητές, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να καταπολεμήσεις την υπνηλία μέσα στην ημέρα, είναι να απολαύσεις ένα φλιτζάνι καφέ, λίγο πριν πάρεις ένα σύντομο... υπνάκο. 

Μπορεί αυτό να σου φαίνεται λίγο περίεργο με την πρώτη ανάγνωση, όμως η καφεΐνη χρειάζεται περίπου 20 λεπτά για να εισέλθει στην κυκλοφορία του αίματος και να επιδράσει στο νευρικό σου σύστημα. Αν, λοιπόν, κάνεις μια σύντομη σιέστα (και με αυτό εννοούμε top 20 λεπτά), θα ξυπνήσεις ακριβώς τη στιγμή που η καφεΐνη θα έχει αρχίσει να σε τονώνει. Επομένως, θα σηκωθείς από το κρεβάτι γεμάτη ζωντάνια και ανανεωμένη από το σύντομο υπνάκο. 

Κάπου εδώ είναι λογικό να αναρωτιέσαι πώς θα καταφέρεις να κοιμηθείς στη δουλειά. Οι ειδικό τονίζουν ότι το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προσπαθήσεις να δημιουργήσεις τις κατάλληλες συνθήκες για να καταφέρεις να χαλαρώσεις. Ακούμπησε για λίγο το κεφάλι σου πάνω στο γραφείο ή χαλάρωσε πάνω στην καρέκλα, ρυθμίζοντάς προς τα πίσω την πλάτη της, απλά κλείσε τα μάτια (ναι, δε χρειάζεται να πεις «Ζζζζ...») και χαλάρωσε για 10-15 λεπτά.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!