Ώρα για τσάι: Εκμεταλλεύσου τα οφέλη του με ΑΥΤΟ το τρικ - AllYou.gr

Search

Ώρα για τσάι: Εκμεταλλεύσου τα οφέλη του με ΑΥΤΟ το τρικ

Όλα είναι θέμα… χρόνου!

> ΥΓΕΙΑ ::
16 Ιουνίου 2016

Αν λατρεύεις το τσάι όχι μόνο για την υπέροχη γεύση του αλλά και για τα αμέτρητα οφέλη που έχει για την υγεία σου, ήρθε η ώρα να μάθεις το απόλυτο τρικ για να εκμεταλλευτείς τις ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητές τους στον υπέρτατο βαθμό. Ποιο είναι αυτό; Άφησε το τουλάχιστον 5 λεπτά στο νερό! 

Αυξάνοντας το χρόνο παραμονής του τσαγιού στο ζεστό νερό, σύμφωνα με τους ειδικούς, αυξάνεται και η περιεκτικότητα του σε φλαβονοειδή, δηλαδή εκείνες τις αντιοξειδωτικές ουσίες που είναι απαραίτητες για τον οργανισμό μας. Αν, μάλιστα, προσθέσεις και λεμόνι στο τσάι σου, θα αυξήσεις την περιεκτικότητα του σε αντιοξειδωτικά έως και 80%! 

Και κάτι ακόμα: Αν σου αρέσει να απολαμβάνεις το τσάι σου όπως οι... Άγγλοι, δηλαδή με γάλα, φρόντισε να μην το παρακάνεις. Το γάλα περιορίζει την απορρόφηση των πολύτιμων ουσιών που περιέχει το τσάι από τον οργανισμό. Αυτό μάλιστα εξηγεί και το γιατί η κατανάλωση μαύρου τσαγιού, που ως γνωστό σχετίζεται με τη μείωση των καρδιαγγειακών παθήσεων, εμφανίζει μεγαλύτερα οφέλη -σε αυτόν τον τομέα- για τους Αμερικάνους ή τους Ολλανδούς, παρά για τους Βρετανούς οι οποίοι συνηθίζουν να πίνουν το τσάι τους με γάλα.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!