Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

3 τρικ για να αποφύγεις τις «μπόμπες»

Ποτέ ξανά κακό hangover.


Φύλλις Νικολάου

Την έχεις πατήσει αρκετές φορές όταν βγαίνεις έξω για ποτό και οι συνέπειες –δυστυχώς- είναι ολέθριες. Για να μην την ξαναπατήσεις, εμείς ψάξαμε και σου δίνουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να μάθεις να «μυρίζεσαι» την απάτη από... μακριά. Σου σερβίρουν λοιπόν το ποτό που ζήτησες, εσύ όμως πριν το πιεις, προσέχεις δυο τρία πράγματα για να είσαι σίγουρη.

1. Αρχικά, καλό είναι να μυρίσεις το ποτό και έπειτα το δοκιμάσεις. Η οσμή, η γεύση, η δύναμη του αλκοόλ είναι παράγοντες που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις αν πίνεις νοθευμένο ποτό.  

2. Αν δεν είσαι σίγουρη για το μπαρ στο οποίο πρόκειται να τα πιεις, προτίμησε να παραγγείλεις ένα καθαρό και σκέτο ποτό (π.χ. ουίσκι) αντί για το αγαπημένο σου κοκτέιλ, γιατί έτσι μπορείς να καταλάβεις καλύτερα αν πίνεις καλής ποιότητας αλκοόλ. Αφού σου το φέρουν,  βάλε την παλάμη σου πάνω στο ποτήρι και κούνησέ το το. Πιες μια μικρή γουλιά και αν αισθανθείς ότι το ποτό σου «καεί» το λαιμό, τότε τότε αυτό που πίνεις δεν είναι ιδιαίτερα καθαρό.

3. Αν είσαι με παρέα και αποφασίσατε να παραγγείλετε μπουκάλι, βάλε λίγο στο ποτήρι σου. Πριν πιεις, κλείσε το μπουκάλι και κούνησέ το καλά. Αν το περιεχόμενο του μπουκαλιού για να ξαναβρεί την καθαρότητα του αργήσει πάνω από λίγα δεύτερα, τότε κατά πάσα πιθανότητα είναι νοθευμένο.

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

6 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν εκθετικά το ρίσκο απόκτησης καρκίνου

Όλα εκείνα που πρέπει να αποφεύγεις για την προστασία της υγείας σου

ΥΓΕΙΑ

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, αυτή η ρουτίνα θα σε βάλει για ύπνο

H ρουτίνα ύπνου ενός κλινικού ψυχολόγου μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς ένα γεμάτο 8ωρο

ΥΓΕΙΑ

Έξυπνα tips για να προστατέψεις τα μάτια σου από τα αλλεργιογόνα

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το τσούξιμο και τη δυσφορία αυτή την εποχή του χρόνου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.