Λατρεύεις το παγωτό, αλλά μήπως είσαι… junkie; - AllYou.gr

Search

Λατρεύεις το παγωτό, αλλά μήπως είσαι… junkie;

Κι όμως, χαρμανιάζεις!

> ΥΓΕΙΑ ::
28 Ιουνίου 2016

Σου λείπουν εκείνες οι ένδοξες ημέρες που οι «κόντρες» με τους φίλους σου αφορούσαν στον αριθμό των παγωτών που έχεις προλάβει να φας; Ωραία, όλα αυτά αλλά, από ό,τι φαίνεται. καλό είναι η υπερβολική κατανάλωση του απόλυτου καλοκαιρινού πειρασμού να μείνει στο παρελθόν.

Για ποιο λόγο; Το παγωτό προκαλεί εξάρτηση. Όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται, αυτή η εξάρτηση είναι πέρα για πέρα αληθινή και υπαρκτή: η συχνή κατανάλωση τροφών πλούσιων σε σάκχαρα και λιπαρά μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλικές αλλοιώσεις, παρόμοιες με εκείνες που προκαλεί η χρόνια χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Αυτό άλλωστε υποστηρίζει μελέτη, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο American Journal of Clinical Nutrition. Μάλιστα, τα άτομα που απολαμβάνουν συχνά ένα παγωτό νιώθουν λιγότερη ευχαρίστηση όταν τρώνε άλλα γλυκά εδέσματα τα οποία περιέχουν λιγότερη ζάχαρη ή λιπαρά (π.χ. μιλκσέικ) συγκριτικά με εκείνα που καταναλώνουν πιο σπάνια αυτήν την αγαπημένη λιχουδιά. Κι αυτό γιατί ο οργανισμός τους απαιτεί ολοένα και μεγαλύτερες ποσότητες γλυκού, προκειμένου να ικανοποιήσει και να καλύψει τις ανάγκες του σε σάκχαρα και λίπος.

Ποια είναι η ιδανική ποσότητα για να μην... την πάθεις; Οι 2-3 μερίδες παγωτού την εβδομάδα.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!