Νέα μελέτη: Η παχυσαρκία οδηγεί στην αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου (;) - AllYou.gr

Search

Νέα μελέτη: Η παχυσαρκία οδηγεί στην αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου (;)

Οι επιστήμονες εκφράζουν τις ανησυχίες τους.

> ΥΓΕΙΑ ::
23 Ιουλίου 2016

Η αυξανόμενη συχνότητα εμφάνισης περιστατικών παχυσαρκίας παγκοσμίως θα μπορούσε να επιφέρει σημαντική άνοδο των κρουσμάτων καρκίνου που σχετίζονται με το υπερβολικό βάρος εντός της προσεχούς 20ετίας.

Πρόσφατη μελέτη στο Ηνωμένο Βασίλειο προβλέπει ότι σχεδόν τρεις στους τέσσερις ενήλικες θα είναι υπέρβαροι μέχρι το 2035. Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε από το Cancer Research UK και το UK Health Forum, προβλέπει ότι, αν οι τρέχουσες τάσεις διατηρηθούν, μέχρι το 2035 οι παχύσαρκοι θα αποτελούν τη μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού στη χώρα, με σχεδόν τατρία τέταρτα των ανθρώπων να είναι υπέρβαροι, γεγονός που θα είχε ολέθριες επιπτώσεις στη σωματική και ψυχική υγεία τους, όπως επίσης κοινωνικούς και επαγγελματικούς αποκλεισμούς.

Οι ομάδες, που υποστηρίζονται από τον γνωστό σεφ Jamie Oliver, τονίζουν την επικράτηση του υπερβάλλοντος βάρους μεταξύ των νέων και απαιτούν απαγόρευση των τηλεοπτικών διαφημίσεων για το πρόχειρο φαγητό πριν τις 9:00 μ.μ., καθώς και φόρο για τα ροφήματα και αναψυκτικά που περιέχουν ζάχαρη.

Η έκθεση εκτιμά ότι η αύξηση της παχυσαρκίας θα φέρει εκατομμύρια νέα περιστατικά διαβήτη τύπου 2, στεφανιαίας νόσου και εγκεφαλικών επεισοδίων, καθώς και 700.000 νέες περιπτώσεις καρκίνου. Μέχρι το 2035 το συνδυασμένο κόστος της παχυσαρκίας στο εθνικό σύστημα υγείας της χώρας θα είναι επιπλέον £2,5 δισ κάθε χρόνο από ό,τι έχει ήδη δαπανηθεί για τις ασθένειες που σχετίζονται με τη νόσο.

Όπως σημειώνει και ο Oliver, η διατροφική εκπαίδευση μπορεί να αποτρέψει την αυξητική τάση της παχυσαρκίας. “Θα μπορούσε να έχει τεράστιο αντίκτυπο στην υγεία και την ευημερία των παιδιών εάν οι κυβερνήσεις λάμβαναν πιο σοβαρά υπόψη την υγεία των παιδιών χρησιμοποιώντας την εκπαίδευση ως μέσο”, ανέφερε.

Ο καταιγισμός από διαφημίσεις που δέχονται καθημερινά τα παιδιά αποτελούν σημαντική απειλή, καθώς λαμβάνουν λάθος διατροφικά πρότυπα που αδυνατούν τις περισσότερες φορές να αρνηθούν μεγαλώνοντας. Το αποτέλεσμα είναι παχύσαρκα παιδιά και αργότερα παχύσαρκοι ενήλικες. Εάν δεν ληφθούν προληπτικά μέτρα η επόμενη γενιά θα υποφέρει από πλείστα προβλήματα υγείας, χάνοντας παράλληλα πολλά χρόνια ζωής.

Πηγή: http://www.iatrikanea.gr/

Συντάκτης

Hot αυτή τη στιγμή!

DO IT YOURSELF

Πώς να φτιάξεις το δικό σου serum από βιταμίνη C

Ετοίμασε με τα χεράκια σου, το προϊόν που δεν πρέπει να λείπει από το ντουλάπι σου.
ΠΑΙΔΙ

Ο μπόμπιρας με σύνδρομο Down που ευαισθητοποιεί με τις υπέροχες πόζες του

Μια μαμά πήρε το "όχι" ως πρόκληση και έβαλε στόχο να αφυπνίσει σχετικά με τον αποκλεισμό των ατόμων με ειδικές ανάγκες από τις διαφημίσεις.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τελικά πρέπει να πίνεις νερό κατά τη διάρκεια του φαγητού;

Ώρα να σου λυθεί η απορία και να ξέρεις αν πρέπει υπάρχουν λόγοι να αφήσεις κάτω το ποτήρι.
FASHION TRENDS

5 τρόποι να συμπεριλάβεις το κέντημα στις εμφανίσεις σου

Τα κεντήματα δεν είναι μόνο για τις γιαγιάδες και να οι αποδείξεις!
BEAUTY TIPS

3 πολύτιμα hacks μακιγιάζ που είδαμε στο Pinterest

Η κοινωνική πλατφόρμα που λατρεύουμε, μας δείχνει πώς να κάνουμε το μακιγιάζ μας πιο γρήγορο!
ΣΧΕΣΕΙΣ

Ποιες μέρες του κύκλου σου σε βοηθούν να πεις αντίο στη single ζωή

Οι μέρες που είναι ευνοϊκές και αυτή που πρέπει οπωσδήποτε να μείνεις μακρυά από το αγόρι που σου αρέσει.