Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

6 αλήθειες για την κυτταρίτιδα

Μάθε τα πάντα για τον μεγάλο... εχθρό!


Φύλλις Νικολάου

Με το καλοκαίρι να βρίσκεται πλέον για τα καλά εδώ και τα ρούχα να γίνονται όλο και πιο αποκαλυπτικά, έχει έρθει η ώρα να αντιμετωπίσεις κατά μέτωπο τα παραπανίσια κιλά και τον εφιάλτη κάθε γυναίκας: την κυτταρίτιδα.

Παρακάτω σου αποκαλύπτουμε 6 αλήθειες για την κυτταρίτιδα που θα σε βοηθήσουν να την χτυπήσεις... στα σημεία!  

Αλήθεια #1: Η κυτταρίτιδα δεν οφείλεται στο περιττό λίπος του σώματος. Η κυτταρίτιδα προκαλείται εξαιτίας της φθοράς της ποιότητας του δέρματος και, συγκεκριμένα, της απώλειας του νερού και της εξασθένισης των κυττάρων του δέρματος και του συνδετικού ιστού. Σε αυτή τη περίπτωση, τα λιποκύτταρα εισχωρούν μέσα στο μεσαίο στρώμα του δέρματος και, έτσι, γίνονται ορατά στην επιδερμίδα.

Αλήθεια #2: Το στρες συνδέεται με την εμφάνιση κυτταρίτιδας.

Σε συνθήκες στρες, τα περισσότερα άτομα τείνουν να να προτιμούν την κατανάλωση τροφών που είναι πλούσιες σε λίπος και ζάχαρη, άρα και σε θερμιδική αξία. Επιπλέον, τα αγχώδη άτομα χάνουν δυσκολότερα κιλά λόγω της αυξημένης έκκρισης της ορμόνης κορτιζόλης, η οποία αυξάνει την αποθήκευση λίπους και, περιορίζει τις καύσεις του μεταβολισμού. Με τη σειρά του, ο χαμηλός μεταβολισμός και η «κακή» διατροφή ενισχύουν σημαντικά την εμφάνιση της όψης φλοιού πορτοκαλιού.

Αλήθεια#3: Η κυτταρίτιδα είναι κληρονομική.

Δυστυχώς, η κληρονομική προδιάθεση παίζει ρόλο στην εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Αυτό όμως δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα έχεις ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με την μητέρα σου. Για να νικήσετε τα γονίδια σου, προσπάθησε να περιορίσεις τις κακές συνήθειες που αυξάνουν τις πιθανότητες εμφάνισής της, δηλαδή την κακή διατροφή, την καθιστική ζωή και το κάπνισμα.

Αλήθεια #4: Η κυτταρίτιδα δεν εμφανίζεται μόνο μετά τα 20 χρόνια.

Κι όμως: η κυτταρίτιδα κάνει την παρθενική της εμφάνιση στην επιδερμίδα μετά την εφηβεία. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία: από τα 15 μέχρι τα... 100!

Αλήθεια #5: Ακόμα κι αν χάσεις τα περιττά κιλά, δεν θα απαλλαγείς από την κυτταρίτιδα.

Χάνοντας βάρος, ενδέχεται να χάσεις κάποιους πόντους. Αυτό όμως δε σημαίνει όμως ότι θα δεις απαραίτητα διαφορά στην όψη της επιδερμίδας σου. Η κυτταρίτιδα, όπως γράψαμε παραπάνω, αποτελεί δερματικό και κυτταρικό πρόβλημα.

Αλήθεια #6: Ο καφές και τα αναψυκτικά δεν επιδεινώνουν το πρόβλημα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ισχυρά ερευνητικά δεδομένα τα οποία συνδέεουν την κατανάλωση καφεΐνης με την εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι μπορείς να πέσεις στη χύτρα με τον καφέ και τα καφεΐνούχα αναψυκτικά: βάλε μέτρο στην απόλαυσή σου και μην ξεχνάς να πίνεις άφθονο νερό.

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

Έξυπνα tips για να προστατέψεις τα μάτια σου από τα αλλεργιογόνα

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το τσούξιμο και τη δυσφορία αυτή την εποχή του χρόνου

ΥΓΕΙΑ

«Μια μέρα χωρίς γέλιο είναι μια μέρα χαμένη»

Έλεγε ο Τσάρλι Τσάπλιν που σαν σήμερα γεννήθηκε – και σου θυμίζουμε τα οφέλη του να γελάς πιο συχνά

ΥΓΕΙΑ

Πώς να προστατέψεις την υγεία σου τις ημέρες με υψηλή περιεκτικότητα σκόνης στην ατμόσφαιρα

Η έντονη περιεκτικότητα σκόνης στην ατμόσφαιρα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το αναπνευστικό σύστημα και να προκαλέσει μια σειρά από ενοχλήσεις

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός