Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Κακοσμία ποδιών: που οφείλεται και πώς θα την αντιμετωπίσεις

Εδώ θα βρεις 5 φυσικούς τρόπους που θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από τις άσχημες μυρωδιές.


Φύλλις Νικολάου

Ήρθε η ώρα της αλήθειας: ιδιαίτερα το καλοκαίρι τα πόδια σου υποφέρουν διπλά; Αφενός η ζέστη τους προκαλεί πρηξίματα, κακή κυκλοφορία και πόνους κι, αφετέρου, τους επιβάλει... καθεστώς δυσοσμίας. Παρακάτω θα βρεις 5 φυσικούς τρόπους που θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από τις άσχημες μυρωδιές.

1. Μαύρο τσάι. Κι όμως το αγαπημένο αφέψημα των Άγγλων μπορεί να σε βοηθήσει να καταπολεμήσεις την κακοσμία ποδιών. Δοκίμασε το εξής: 2-3 φορές την εβδομάδα, μούλιασε τα πόδια σου σε χλιαρό νερό στο οποίο έχεις προηγουμένως διαλύσει 4-5 σακούλες μαύρο τσάι. Το τελευταίο διαθέτει στυπτικές ιδιότητες και ελαχιστοποιεί την παραγωγή ιδρώτα.

2. Τζίντζερ. Το τζίντζερ μπορεί καταπολεμά τις ημικρανίες και να συνοδεύει υπέροχα τα cocktail σου, αλλά η θαυματουργός δράση του δε σταματά εκεί: ναι, το τζίντζερ κάνει πέρα την κακοσμία στα πόδια. Πολτοποιήσε, λοιπόν, ένα κομμάτι τζίντζερ και τοποθέτησέ το σε ένα μαντήλι. Μετά το καθημερινό ντους σου, βούτηξε το μαντήλι σε λίγο ζεστό νερό και, στη συνέχεια, τρίψε με αυτό τα πόδια σου.

3. Τα ραπανάκια. Κι όμως έχουν αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες που θα σε βοηθήσουν να εξολοθρεύσεις τις άσχημες οσμές.  Ανακάτεψε 1/2 φλ. χυμό ραπανάκια με 1/4 κ.γλ. γλυκερίνη και βάλε το διάλυμα σε ένα δοχείο για σπρέι. Κάθε βράδυ, ψέκασε τα πόδια σου με αυτό το «σπρέι» και σύντομα θα ξεχάσεις τι πάει να πει «κακοσμία».

4. Αλάτι. Το αλάτι φαίνεται ότι μπορεί να γίνει σύμμαχος της υγείας των ποδιών μιας και καταπολεμά την κακοσμία. Βύθισε τα πόδια σου για 10 λεπτά σε ζεστό νερό στο οποίο έχεις ρίξει 1 κ.σ. αλάτι.

5. Τι μυρίζει τόσο; Το φασκόμηλο και το δενδρολίβανο, χάρη στις αντιμυκητιακή και αντιβακτηριακή τους δράση, περιορίζουν την παραγωγή ιδρώτα. Κάνε, λοιπόν, ένα σούπερ αρωματικό ποδόλουτρο ρίχνοντας 1 κ.γλ. αποξηραμένο δεντρολίβανο και 1 κ.γλ. φασκόμηλο σε 2 λίτρα ζεστό νερό. Μούλιασε τα πόδια σου σε αυτό για 30 λεπτά και αποχαιρέτα τις άσχημες μυρωδιές που... χάνεις!

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

8 αποτελεσματικοί τρόποι για να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου αυτή την άνοιξη

Κινήσεις που μπορούν να αλλάξουν τα πάντα στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους

ΥΓΕΙΑ

Μπορεί ο θηλασμός να σας προστατεύσει από μελλοντική καρδιακή προσβολή;

Ο θηλασμός είναι πολύτιμος τόσο για την υγεία σας όσο και για το νεογέννητό σας. Αυτή η εκπληκτική αλήθεια συχνά μένει ανείπωτη.

ΥΓΕΙΑ

Γιατί η νηστεία είναι το καλύτερο εργαλείο αποτοξίνωσης για την υγεία σου

Ανεξάρτητα από το θρησκευτικό της υπόβαθρο, η νηστεία μπορεί να αποτελέσει ένα εκπληκτικό μέσο φροντίδας για την υγεία σου

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

Peach Perfect: Γιατί να υιοθετήσεις τις ροδακινί αποχρώσεις στο μακιγιάζ σου αυτή την άνοιξη

Και τέσσερις επιλογές προϊόντων από τη beauty editor του AllYou που θα απογειώσουν το makeup look σου

ΣΠΙΤΙ

6 απλοί τρόποι για να ομορφύνεις την κουζίνα σου

Δεν χρειάζεται κόπο, αλλά τρόπο!