Γυαλιά ηλίου: Έτσι θα διαλέξεις το ΣΩΣΤΟ ζευγάρι - AllYou.gr

Search

Γυαλιά ηλίου: Έτσι θα διαλέξεις το ΣΩΣΤΟ ζευγάρι

Θα τα καταφέρεις σε -μόλις- 3 βήματα.

> ΥΓΕΙΑ ::
12 Ιουλίου 2016

Εν όψει των διακοπών, μπορεί να δικαιολογείται να κάνεις λίγο τα στραβά... μάτια στη δουλειά και τις καθημερινές υποχρεώσεις σου. Δεν μπορείς, όμως, να συνεχίσεις να κάνεις το ίδιο με τον ήλιο. Εξάλλου, η ακτινοβολία του μπορεί να αποβεί εξαιρετικά βλαβερή για τα μάτια σου, γεγονός που καθιστά τα γυαλιά ηλίου απαραίτητο αξεσουάρ σε κάθε καλοκαιρινή εξόρμηση. Δες παρακάτω πώς θα διαλέξεις το σωστό ζευγάρι για να το βάλεις... στο μάτι!

1. Διάλεξε το σκελετό με βάση το σχήμα του προσώπου σου. Σε αυτήν την περίπτωση, το βασικό ζητούμενο δεν είναι μόνο αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου αλλά και να μπλοκάρει την δίοδο στην ηλιακή ακτινοβολία από κάθε γωνιά. Να θυμάσαι ότι τα μεγάλα καμπυλωτά γυαλιά προσφέρουν υψηλή προστασία στα περισσότερα σχήματα προσώπου.

2. Είναι εξαιρετικά σημαντικό τα γυαλιά ηλίου που θα επιλέξεις να πληρούν τις προϋποθέσεις καλής κατασκευής, της υψηλής απορροφητικότητας των φίλτρων και της καθαρότητας των κρυστάλλων. Προτού, λοιπόν, σταθείς στο ταμείο, έλεγξε διεξοδικά την ετικέτα τους, ώστε να βεβαιωθείς ότι αντανακλούν ή απορροφούν την ηλιακή ακτινοβολία. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι η ετικέτα τους πρέπει να αναγράφει ότι προσφέρει 100% προστασία από τις ακτίνες UV.

3. Παρά την κοινή αντίληψη, οι σκουρόχρωμοι φακοί δεν προστατεύουν καλύτερα τα μάτια σου. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ακόμα και οι διάφανοι φακοί απορροφούν το ίδιο καλά την ηλιακή ακτινοβολία. Βασική προϋπόθεση για να ισχύει αυτό είναι –φυσικά– η καλή ποιότητα των κρυστάλλων.

Hot αυτή τη στιγμή!

ΜΟΔΑ

Η νέα συλλογή matis υμνεί το σύγχρονο urban glam

Αυτή τη σεζόν, η matis προσεγγίζει τις πιο θηλυκές πτυχές του μπαρόκ και τις μετατρέπει σε υπέροχα κομμάτια και σύνολα.
INTERVIEW

Χάρις Αλεξίου: «Το συναίσθημα φυλακίζουμε μέσα μας, όχι τα γεγονότα»

Η δική μας, η μοναδική Χαρούλα. Των τραγουδιών, του έρωτα, της αγάπης, του γλεντιού, της συγκίνησης, της καρδιάς μας, της ζωής μας. Η Χάρις Αλεξίου στο allyou.
ΣΧΕΣΕΙΣ

3 λόγοι που οι άντρες οδηγούνται στην απιστία

Τα πιθανά σενάρια πίσω από την απόφαση του να κοιτάξει άλλη ενώ είσαστε μαζί.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ένας πολύ καλός λόγος να παραγγέλνεις συχνότερα sushi

Αν έψαχνες δικαιολογίες τις έχεις με τη σφραγίδα της επιστήμης.
STAR STYLE

Οι εμφανίσεις της Michelle Obama που δε γίνεται να ξεχάσουμε

Ενώ η αντίστροφη μέτρηση μέχρι την εκλογή του επόμενου Προέδρου της Αμερικής έχει ξεκινήσει, εμείς κάνουμε μια αναδρομή στις εμφανίσεις της πιο αγαπημένης Πρώτης Κυρίας!
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

6 φθινοπωρινές αποχρώσεις μανό που πρέπει να δοκιμάσεις

Μην υποδεχτείς το Φθινόπωρο μόνο στην ντουλάπα σου, αλλά και στα νύχια σου!