Γυαλιά ηλίου: Έτσι θα διαλέξεις το ΣΩΣΤΟ ζευγάρι - AllYou.gr

Search

Γυαλιά ηλίου: Έτσι θα διαλέξεις το ΣΩΣΤΟ ζευγάρι

Θα τα καταφέρεις σε -μόλις- 3 βήματα.

> ΥΓΕΙΑ ::
12 Ιουλίου 2016

Εν όψει των διακοπών, μπορεί να δικαιολογείται να κάνεις λίγο τα στραβά... μάτια στη δουλειά και τις καθημερινές υποχρεώσεις σου. Δεν μπορείς, όμως, να συνεχίσεις να κάνεις το ίδιο με τον ήλιο. Εξάλλου, η ακτινοβολία του μπορεί να αποβεί εξαιρετικά βλαβερή για τα μάτια σου, γεγονός που καθιστά τα γυαλιά ηλίου απαραίτητο αξεσουάρ σε κάθε καλοκαιρινή εξόρμηση. Δες παρακάτω πώς θα διαλέξεις το σωστό ζευγάρι για να το βάλεις... στο μάτι!

1. Διάλεξε το σκελετό με βάση το σχήμα του προσώπου σου. Σε αυτήν την περίπτωση, το βασικό ζητούμενο δεν είναι μόνο αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου αλλά και να μπλοκάρει την δίοδο στην ηλιακή ακτινοβολία από κάθε γωνιά. Να θυμάσαι ότι τα μεγάλα καμπυλωτά γυαλιά προσφέρουν υψηλή προστασία στα περισσότερα σχήματα προσώπου.

2. Είναι εξαιρετικά σημαντικό τα γυαλιά ηλίου που θα επιλέξεις να πληρούν τις προϋποθέσεις καλής κατασκευής, της υψηλής απορροφητικότητας των φίλτρων και της καθαρότητας των κρυστάλλων. Προτού, λοιπόν, σταθείς στο ταμείο, έλεγξε διεξοδικά την ετικέτα τους, ώστε να βεβαιωθείς ότι αντανακλούν ή απορροφούν την ηλιακή ακτινοβολία. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι η ετικέτα τους πρέπει να αναγράφει ότι προσφέρει 100% προστασία από τις ακτίνες UV.

3. Παρά την κοινή αντίληψη, οι σκουρόχρωμοι φακοί δεν προστατεύουν καλύτερα τα μάτια σου. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ακόμα και οι διάφανοι φακοί απορροφούν το ίδιο καλά την ηλιακή ακτινοβολία. Βασική προϋπόθεση για να ισχύει αυτό είναι –φυσικά– η καλή ποιότητα των κρυστάλλων.

Hot αυτή τη στιγμή!

ΣΧΕΣΕΙΣ

Να γιατί ερωτευόμαστε

Νέα έρευνα έρχεται να μας αποκαλύψει τη μυστική συνταγή του έρωτα.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Να γιατί πρέπει να λες καθημερινά "ναι" στους ξηρούς καρπούς

Μην αφήνεις εκτός του μενού σου τα φουντούκια, τα καρύδια, τα φιστίκια... Υπάρχουν λόγοι!
DO IT YOURSELF

3 τρόποι να φορέσεις ένα λεοπάρ παλτό

Κάνε statement με τις εμφανίσεις σου φορώντας αυτό το παλτό
BEAUTY TIPS

6 φυσικοί τρόποι να αποκτήσεις πλούσια φρύδια

Τα προϊόντα που θα σου προσφέρουν τα φρύδια που πάντα ήθελες!
ΥΓΕΙΑ

Να γιατί δεν πρέπει να οδηγείς με ανοιχτό παράθυρο

Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο αλλά αυτή η συνήθεια βλάπτει σοβαρά την υγεία σου.
ΕΓΩ

5 τρόποι που βάζουν στοπ στο στρες σε χρόνο-αστραπή

Το stress control δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο.