4 λόγοι να ξεκινήσεις άμεσα γιόγκα - AllYou.gr

Search

4 λόγοι να ξεκινήσεις άμεσα γιόγκα

Ναι, η γιόγκα είναι το γιατρικό για όλα και έχουμε και επιστημονικές αποδείξεις. 

> ΥΓΕΙΑ ::
05 Σεπτεμβρίου 2016

Μπορεί η γιόγκα να έχει κερδίσει τη φήμη του απόλυτου «γιατρικού» κόντρα στο άγχος –ειδικά μάλιστα αν συνδυάζεται με διαλογισμό- αλλά νέες έρευνες δείχνουν ότι μπορεί να σε απαλλάξει και από μια σειρά άλλων μικρών και μεγαλύτερων αδιαθεσιών, όπως είναι ο αυχενικός πόνος. Εμείς σου παρουσιάζουμε 4 ακόμη τρόπους με τους οποίους βελτιώνεται η υγεία σου κάθε φορά που κάνεις τον ανάποδο σκύλο, την κόμπρα ή χαιρετάς τον ήλιο.

#1. Κάνε γιόγκα για να καταπραΰνεις τους πόνους στην πλάτη ΚΑΙ τη μελαγχολία. Σύμφωνα με την επιστημονική επιθεώρηση «Spine», ασθενείς με χρόνιους πόνους στην περιοχή της πλάτης και συμπτώματα κατάθλιψης οι οποίοι έκαναν γιόγκα 2 φορές την εβδομάδα για 6 συνεχόμενους μήνες, δήλωσαν ότι τόσο ο πόνος όσο και η μελαγχολική διάθεσή τους είχεεε μειωθεί αισθητά.

#2. Κάνε γιόγκα για να μειώσεις τις κρίσεις άσθματος. Μετά από 2/12 ώρες γιόγκα την εβδομάδα επί 10 εβδομάδες, ασθενείς με άσθμα κατέγραψαν μειωμένα συμπτώματα, σύμφωνα με το Αμερικανικό Κολέγιο Αθληιατρικής.

#3. Κάνε γιόγκα για να «αντιστρέψεις» το μεταβολικό σύνδρομο. Κι όμως άτομα που αντιμετώπιζουν υψηλό κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη, ελαχιστοποιούν τις πιθανότητες να παρουσιάσουν την εν λόγω ασθένεια, έπειτα από 3 μήνες συστηματικής εξάσκησης γιόγκα.

#4. Κάνε γιόγκα για να βάλεις στοπ στο «τσιμπολόγημα». Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Rockies στο Ντένβερ, ζήτησαν από άτομα που συνήθιζουν να τσιμπολογούν να ακολουθήσουν ένα θεραπευτικό πρόγραμμα γιόγκα για 10 εβδομάδες. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι στο τέλος του προγράμματος, οι συμμετέχοντες μείωσαν τη λαίμαργη συνήθειά τους από  5 σε 2 φορές την εβδομάδα. Σύμφωνα με την επικεφαλής της έρευνας  Debby Patz Clarke, αυτό το μικρό «θαύμα» οφείλεται στο γεγονός ότι η γιόγκα διδάσκει τους ανθρώπους να είναι «παρόντες» σε κάθε φάση της ζωής τους. Έτσι, τους βοήθησε να αναπτύξουν υγιεινότερες συνήθειες σε ό,τι αφορά το φαγητό, αλλά και στο χειρισμό των συναισθημάτων που οδηγούν σε τσιμπολογήματα.

Hot αυτή τη στιγμή!

ΣΧΕΣΕΙΣ

Τι «κρύβει» η λατρεία του για το πλούσιο μπούστο

Η συμπεριφορά των αντρών απέναντι στις γυναίκες κρίνεται από τη διαφορά... στήθους, τονίζουν βρετανοί ερευνητές.
ΣΠΙΤΙ

Το χρώμα του 2017 είναι μια ωδή στις νέες αρχές

Η Pantone κατέληξε και φέτος στην απόχρωση που ταιριάζει στη χρονιά που έρχεται.
DO IT YOURSELF

4 στιλιστικές συνήθειες που καλό είναι να αποφεύγεις

Αν θέλεις να εξελίξεις το στιλ σου, τότε πρέπει να θυσιάσεις τα παρακάτω…
BEAUTY TIPS

3 αναπάντεχοι τρόποι να χρησιμοποιήσεις ένα φυσικό έλαιο

Βάλε για τα καλά στην ζωή σου ένα φυσικό έλαιο ομορφιάς!
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το τρικ που θα σε βοηθήσει να κάνεις πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

O πιο απλός τρόπος να κερδίσεις πόντους... υγείας.
ΕΓΩ

6 μύθοι για το στρες που πρέπει να σταματήσεις να αγνοείς

Όλα όσα ήξερες για τον εχθρό της ψυχικής ισορροπίας σου μπορεί να μην είναι αλήθεια.