Πονάει η μέση σου; Αυτοί είναι οι 4 βασικοί ύποπτοι - AllYou.gr

Search

Πονάει η μέση σου; Αυτοί είναι οι 4 βασικοί ύποπτοι

Μάθε τα πάντα για τους «αθόρυβους» εχθρούς που μπορεί να σού προκαλέσουν πρόβλημα.

> ΥΓΕΙΑ ::
08 Σεπτεμβρίου 2016
Συντάκτης : Φύλλις Νικολάου

Τουλάχιστον 70% του παγκόσμιου πληθυσμού ξεκινά την ημέρα του με την ατάκα «Πονάει η μέση μου», σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα. Κι ενώ προηγούμενες μελέτες υποδείκνυαν την ηλικία και τη σωματική καταπόνηση ως βασικούς ενόχους για αυτά τα παγκόσμια πρωινά παράπονα,  οι ειδικοί της Κλινικής Mayo έρχονται να προσθέσουν στη λίστα μας 4 ακόμα υποψήφιους «κατηγορούμενους». Πιο συγκεκριμένα:  


1. Η έλλειψη βιταμίνης D. Ο χρόνιος πόνος στη μέση σε ασθενείς, οι οποίοι δεν έχουν υποστεί κάποιο τραυματισμό ή ασθένεια, συχνά οφείλεται σε ανεπαρκή πρόσληψη βιταμίνης D, μας ενημερώνου οι ειδικοί. Το χαμηλότερο σημείο της μέσης είναι πολύ ευάλωτο σε ό,τι σχετίζεται με την υγεία των οστών, η οποία εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από τα υπάρχοντα επίπεδα της βιταμίνης D.


2. Δεν είσαι πολύ «τακτική». Τι εννοούμε με αυτό; Ότι αν πάσχεις έστω και από ελαφριά δυσκοιλιότητα, τα πρηξίματα του εντέρου έχουν αντίκτυπο και χαμηλά στη μέση – μια κατάσταση που χειροτερεύει όσο πιο μόνιμη γίνεται η κατάσταση αυτή. Πιες περισσότερο νερό, κατανάλωσες τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και ασκήσου προκειμένου να «χτυπήσεις» τον εχθρό.


3. Είσαι συνέχεια… στα κάγκελα. Η διάθεσή σου παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο πώς το σώμα σου προσεγγίζει τον πόνο. Για παράδειγμα, αν είσαι στρεσαρισμένη, είναι πολύ πιθανό όλο αυτό να ξεσπάσει σε πόνο στην πλάτη και τη μέση, ενώ αν η ψυχική σου κατάσταση δεν είναι καλή, ο πόνος γίνεται πιο έντονος. 


4. Ενδέχεται να έχεις (μη διαγνωσμένη) σκολίωση ή να μην πίνεις το γάλα σου. Ένα μικρό και όχι τόσο εμφανές πρόβλημα στη σπονδυλική στήλη ή η έλλειψη ασβεστίου καθώς μεγαλώνεις, μπορεί να δημιουργήσουν το πρόβλημα. Πάντως, η διάγνωση στους ενήλικες δεν είναι και τόσο εύκολη, καθώς ο γιατρός καλείται να εξακριβώσει αν ο πόνος προέρχεται από σκολίωση, δισκοπάθεια ή κάποιο τραυματισμό.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!