Πως η παχυσαρκία συνδέεται με τον καρκίνο - AllYou.gr

Search

Πως η παχυσαρκία συνδέεται με τον καρκίνο

Αυτή η μελέτη, συνδέει τη διάρκεια που είναι μια γυναίκα παχύσαρκη, με τον καρκίνο.

> ΥΓΕΙΑ ::
17 Σεπτεμβρίου 2016

Νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό PLOS Medicine, δείχνει πως όσο μεγαλύτερο είναι το χρονικό διάστημα κατά το οποίο μια γυναίκα παραμένει υπέρβαρη ή παχύσαρκη, τόσο περισσότερο αυξάνεται ο κίνδυνος εμφάνισης διαφόρων μορφών καρκίνου.

Για τους σκοπούς της μελέτης, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από περισσότερες από 73.000 μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες. Συνολικά, τα 2/3 εξ αυτών ήταν υπέρβαρες ή παχύσαρκες, ενώ παρουσιάστηκαν 6.301 περιστατικά σχετιζόμενου με την παχυσαρκία καρκίνου, μέσα σε μέσο διάστημα παρακολούθησης 12,6 ετών.

Η ερευνητική ομάδα εξέτασε με ποιο τρόπο η χρονική διάρκεια και ο βαθμός παχυσαρκίας επηρεάζουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, λαμβάνοντας υπόψιν ένα σύνολο παραγόντων που συνδέονται με την παχυσαρκία, όπως τα επίπεδα φυσικής δραστηριότητας, οι διατροφικές συνήθειες, το ιστορικό καπνίσματος, η ορμονοθεραπεία και ο σακχαρώδης διαβήτης.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αναλύσεων, φάνηκε πως η ύπαρξη παχυσαρκίας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα κατά την ενήλικο ζωή, αυξάνει σημαντικά την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου που σχετίζεται με αυτή. Ειδικότερα, βρέθηκε πως η πιθανότητα εμφάνισης της νόσου αυξάνεται κατά 7% για κάθε 10 χρόνια που περνά μια γυναίκα με υπερβάλλον σωματικό βάρος. Αντίστοιχα, παρατηρήθηκε αύξηση κατά 5% για την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του μαστού και 17% για τον καρκίνο του ενδομητρίου. 

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, τα ευρήματα της μελέτης δείχνουν πως η μακροχρόνια διατήρηση του υπερβάλλοντος σωματικού βάρους, σχετίζεται με αύξηση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνων που συνδέονται με την παχυσαρκία, γεγονός που τονίζει τη σημασία πρόληψης και αντιμετώπισής της σε όλα τα στάδια της ζωής.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Hot αυτή τη στιγμή!

ΠΑΙΔΙ

16 παγίδες που πρέπει να αποφύγεις στο παιδικό φαγητό

Αν το "φάε, φάε" έχει γίνει ρουτίνα, πρέπει να πατήσεις φρένο.
FASHION NEWS

H Emma Stone κλέβει τις εντυπώσεις στο εξώφυλλο της Vogue

Η γνωστή ηθοποιός εμφανώς αλλαγμένη στο εξώφυλλο του πιο σημαντικού περιοδικού μόδας!
DO IT YOURSELF

Τι να προσέχεις όταν φοράς ψεύτικες βλεφαρίδες

4 τρικ που θα κάνουν την εφαρμογή πιο εύκολη!
INTERVIEW

Μιχάλης Τζουγανάκης: «Τα λάθη για κάθε άνθρωπο είναι η προίκα του»

Λένε ότι τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής… Έτσι λοιπόν, όποιος θέλει να μπει στα άδυτα της ψυχής του Μιχάλη Τζουγανάκη, δεν έχει παρά να κοιτάξει τα μάτια του, την ώρα που κρατάει στα χέρια του το αγαπημένο του λαούτο.
ΣΧΕΣΕΙΣ

4 πράγματα που σου λέει με το σώμα του

Καμιά φορά τα πιο σημαντικά πράγματα σου τα λέει με το κορμί του, τονίζουν οι ειδικοί.
ΑΣΚΗΣΗ

Η λιχουδιά που θα σε βοηθήσει να αποδίδεις καλύτερα στις προπονήσεις

Υπάρχει κάτι γευστικό που μπορεί να βοηθήσει τα πόδια σου να τρέχουν γρηγορότερα!