Σίγουρα δεν ήξερες αυτή την πληροφορία για το βρόμικο σαπούνι - AllYou.gr

Search

Σίγουρα δεν ήξερες αυτή την πληροφορία για το βρόμικο σαπούνι

Νέα έρευνα αποκαλύπτει  την απόλυτη αλήθεια για το σαπούνι που σιχαίνεσαι να βλέπεις.

> ΥΓΕΙΑ ::
29 Σεπτεμβρίου 2016

Το σενάριο είναι αρκετά γνώριμο: μόλις μπήκες στην τουαλέτα κάποιου καταστήματος και διαπιστώνεις ότι το σαπούνι είναι βρόμικο και εκεί ξεκινά η εσωτερική πάλη σου σχετικά με το αν πρέπει τελικά ή όχι να το χρησιμοποιήσεις. Αν επιλέγεις να το παρακάμψεις από φόβο ότι δεν είναι ασφαλές για την υγεία σου, τότε μάλλον κάνεις λάθος. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι ειδικοί υγείας.

Οι ίδιοι μάλιστα υπογραμμίζουν ότι ακόμα κι αν το σαπούνι χρησιμοποιείται από πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους και δείχνει βρόμικο, δεν ανησυχείς για την υγεία και την ασφάλειά σου, καθώς ένα πολυχρησιμοποιημένο σαπούνι δεν είναι ποτέ επικίνδυνο για την υγεία. Οπότε, είναι προτιμότερο να πλύνεις τα χέρια σου σε μια τέτοια περίπτωση και όχι να φύγεις.

Σύμφωνα μάλιστα με πρόσφατες έρευνες, αν και δεν είναι διόλου απίθανο μια πλάκα σαπουνιού να καλύπτεται από βακτήρια, αυτά δεν παραμένουν στα χέρια μετά το πλύσιμο. Τα μικρόβια, να γνωρίζεις, παρασύρονται από το νερό κατά το ξέβγαλμα. Στην πραγματικότητα μάλιστα, χτυπάς με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια, αφού και τα χέρια σου απολυμαίνεις πλένοντάς τα και, ταυτόχρονα, καθαρίζεις το σαπούνι.  Ακολούθησε το allyou στο Instagram!