Το μεγαλύτερο λάθος που κάνεις κάθε φορά που πας στο μπάνιο - AllYou.gr

Search

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνεις κάθε φορά που πας στο μπάνιο

Προσοχή, προσοχή. Αυτή η συνήθεια μπορεί να αποβεί καταστροφική για την υγεία σου.

> ΥΓΕΙΑ ::
04 Οκτωβρίου 2016

Μπορεί με το έτερον σου ήμισυ να έχεις εξαντλήσει το debate σχετικά με το αν πρέπει να αφήνει το καπάκι της τουαλέτας ανοιχτό ή κλειστό (διαμάχη γνωστή και ως «ο πόλεμος της τουαλέτας» ), νέα έρευνα όμως έρχεται να βάλει οριστικό τέλος σε αυτό δικαιώνοντας μάλιστα τους … κλειστούς τύπους. Συγκεκριμένα, η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όταν τραβάμε το καζανάκι με το καπάκι της τουαλέτας ανοιχτό, τότε σηκώνεται ένα νέφος βακτηρίων που εγκαθίσταται στις παρακείμενες επιφάνειες.

Η μελέτη διενεργήθηκε από τους μικροβιολόγους του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Λήντς και δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην επιστημονική επιθεώρηση International Journal of Infectious Diseases.

 Σε αυτήν, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν αποστειρωμένες λεκάνες και στη συνέχεια τοποθέτησαν σε αυτές περιτώμματα μολυσμένα με το κλωστηρίδιο Difficile, ένα επικίνδυνο βακτήριο το οποίο μπορεί να προκαλέσει διάρροια. Στη συνέχεια, οι επιστήμονες τράβηξαν το καζανάκι κάθε τουαλέτας με το καπάκι ανοιχτό διαπιστώνοντας ότι το βακτήριο εκτοξευόταν 25 εκατοστά πάνω από το κάθισμα της λεκάνης με αποτέλεσμα να πέφτει στις γύρω επιφάνειες. Το βακτήριο μάλιστα αποδείχθηκε ιδιαιτέρως… επίμονο μιας και παρέμενε ενεργό στην επιφάνεια τους καθίσματος για 1,5 ώρα. Επιπλέον, σε αυτό το διάστημα είχε καταφέρει να μεταναστεύσει στο πάτωμα αλλά και τους κοντινούς στις λεκάνες νιπτήρες.

Όταν, όμως, οι επιστήμονες επανέλαβαν το πείραμα με κλειστά καπάκια το βακτήριο εντοπίστηκε αποκλειστικά μόνο στα καπάκια, ενώ δε βρέθηκε κανένα ίχνος του στο κάθισμα της λεκάνης.

Ποιο είναι το συμπέρασμα λοιπόν; Ότι πρέπει να διατηρείς το καπάκι της τουαλέτας κλειστό –τουλάχιστον όταν τραβάς το καζανάκι. Και φυσικά μην ξεχνάς να πλένεις καλά τα χέρια σου με σαπούνι και νερό προτού εγκαταλείψεις τα (πλέον) ιδιωτικά διαμερίσματα κάθε κτιρίου.  
 

Hot αυτή τη στιγμή!

ΜΟΔΑ

Το look που θα σε πείσει να φορέσεις ένα βελούδινο slip φόρεμα

Συνδύασε δύο τάσεις μαζί και δεν θα χάσεις!
ΣΧΕΣΕΙΣ

Τι «κρύβει» η λατρεία του για το πλούσιο μπούστο

Η συμπεριφορά των αντρών απέναντι στις γυναίκες κρίνεται από τη διαφορά... στήθους, τονίζουν βρετανοί ερευνητές.
ΣΠΙΤΙ

Το χρώμα του 2017 είναι μια ωδή στις νέες αρχές

Η Pantone κατέληξε και φέτος στην απόχρωση που ταιριάζει στη χρονιά που έρχεται.
DO IT YOURSELF

4 στιλιστικές συνήθειες που καλό είναι να αποφεύγεις

Αν θέλεις να εξελίξεις το στιλ σου, τότε πρέπει να θυσιάσεις τα παρακάτω…
BEAUTY TIPS

3 αναπάντεχοι τρόποι να χρησιμοποιήσεις ένα φυσικό έλαιο

Βάλε για τα καλά στην ζωή σου ένα φυσικό έλαιο ομορφιάς!
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το τρικ που θα σε βοηθήσει να κάνεις πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

O πιο απλός τρόπος να κερδίσεις πόντους... υγείας.