5 πράγματα που σου προσθέτουν κιλά στα κρυφά - AllYou.gr

Search

5 πράγματα που σου προσθέτουν κιλά στα κρυφά

Η ζυγαριά σου σε δείχνει βαρύτερη και ψάχνεις να βρεις τι φταίει. Εμείς θα σου πούμε.

> ΥΓΕΙΑ ::
05 Οκτωβρίου 2016

Κάνεις την «τέλεια» ζωή – και με αυτό εννοούμε ότι προσέχεις τη διατροφή σου, ασκείσαι τακτικά, προσέχεις τι και πόσο πίνεις. Παρόλα αυτά, η ζυγαριά σου επιμένει στην ένδειξή της ενώ καμιά φορά σε δείχνει… βαρύτερη με αποτέλεσμα να βλέπεις την ψυχολογία σου –σε αντίθεση με τα κιλά σου- να πέφτει κατακόρυφα. Προτού υψώσεις λευκή σημαία, δηλώσεις παραίτηση και το ρίξεις στο junk food, σου παρουσιάζουμε 5 λόγους εξαιτίας των οποίων η ένδειξη  στην ζυγαριά σου δε λέει να πέσει.

#1. Αλάτι στο… στόμα. Προσπάθησε να θυμηθείς τι έφαγες χθες: μήπως η σαλάτα του είχε πολύ αλάτι. Όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται, η αυξημένη κατανάλωση νατρίου οδηγεί τον οργανισμό σου σε άμεση κατακράτηση υγρών. Η τελευταία, μάλιστα, πέρα από την τσιμπημένη ένδειξη στη ζυγαριά σου σού προκαλεί και φούσκωμα. Τα καλά νέα: αυτή η κατάσταση είναι παροδική. Για να την ξεπεράσεις αρκεί να καταναλώσεις άφθονο νερό με λίγο στυμμένο λεμόνι.

#2. Η μεγάλη ξηρασία. Ακριβώς όπως συμβαίνει και με το αλάτι, έτσι και η αφυδάτωση εξαναγκάζει το κορμί σου στην… κατακράτηση υγρών. Κατ’ επέκταση, η βελόνα της ζυγαριάς σου μετακινείται προς τα δεξιά.

#3. Φάρμακι ή φάρμακο; Κι όμως ορισμένα φάρμακα μπορεί να αυξήσουν την κατακράτηση υγρών που κάνει ο οργανισμός σου ή να σου «ανοίξουν» την όρεξη. Θέλεις παραδείγματα; Τα αντικαταθλιπτικά και τα αντισυλληπτικά είναι μόνο μερικά από αυτά. Αν θεωρείς ότι η φαρμακευτική αγωγή σου επηρεάζει τη σιλουέτα και τη ψυχολογία σου, δεν έχεις παρά να συμβουλευτείς τον γιατρό σου.

#4. Δεν κλείνεις μάτι. Το καθημερινό ξενύχτι δεν διαταράσσει μόνο την ενέργειά σου αλλά και τη λειτουργία των ορμονών σου, οδηγώντας έτσι σε αύξηση του βάρους σου. Συγκεκριμένα, το ξενύχτι ενισχύει την έκκριση της γκρελίνης από τον οργανισμό του, δηλαδή της ορμόνης που ελέγχει την όρεξή σου. Παράλληλα, μειώνει την παραγωγή της λεπτίνης, της ορμόνης που δίνει σήμα στον οργανισμό σου ότι έχει χορτάσει. Καταλαβαίνεις τώρα γιατί το στομάχι σου «αναζητά» βρόμικο από τη Μαβίλη κάθε φορά που ξενυχτάς και γιατί η ένδειξη της ζυγαριάς σου δεν λέει να πέσει;

#5. Υποφέρεις, υποφέρεις, υποφέρεις πολύ. Από άγχος. Μπορεί όταν αγχώνεσαι να νιώθεις το στομάχι σου να σφίγγεται, το κορμί σου όμως απελευθερώνει κορτιζόλη με… το κιλό! Η τελευταία δε, γνωστή και ως ορμόνη του άγχους, ενισχύει την αποθήκευση του λίπους από τον οργανισμό σου. Για να το αντιμετωπίσεις, πες «ναι» σε 1-2 φλιτζάνια πράσινο τσάι ημερησίως. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!