Μάλλον δεν ήξερες αυτές τις θεραπευτικές ιδιότητες της κάνναβης - AllYou.gr

Search

Μάλλον δεν ήξερες αυτές τις θεραπευτικές ιδιότητες της κάνναβης

Οι επιστήμονες άρουν την απαγόρευση σε 3 ιατρικές περιπτώσεις.

> ΥΓΕΙΑ ::
14 Οκτωβρίου 2016

Οι πολέμιοι της μαριχουάνας υποστηρίζουν ότι αρκούν μερικές τζούρες για να σε μετατρέψουν σε ψυχοπαθή για το υπόλοιπο της ζωής σου. Οι ειδικοί όμως διαφωνούν μαζί τους και ανοίγουν το δρόμο για την νομιμοποίηση της ελεγχόμενης ιατρικής χρήσης της. Γιατί; Πολύ απλά γιατί στα χέρια τους κρατούν επιστημονικές αποδείξεις οι οποίες αποδεικνύουν ότι το «απαγορευμένο φυτό» έχει (και) ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία μας.

#1. Μειώνει τις πιθανότητες παχυσαρκίας. Ναι, η μαριχουάνα είναι γνωστή για τα λαίμαργα ξεσπάσματα που προκαλεί. Ωστόσο, έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Obesity υποστηρίζει ότι οι χρήστες της έχουν μειωμένες πιθανότητες να γίνουν υπέρβαροι ή παχύσαρκοι και να εμφανίσουν διαβήτη. Συγκεκριμένα, Καναδοί ερευνητές μελέτησαν 700 άτομα, ηλικίας 18-74 ετών) και παρατήρησαν ότι όσοι καπνίζουν μαριχουάνα μια φορά τον μήνα είχαν μικρότερο δείκτη μάζας σώματος, ο οποίος σχετίζεται με χαμηλότερες πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη.

#2. Ανακουφίζει τον πόνο στις αρθρώσεις. Πρόσφατη αμερικανική έρευνα έβαλε κάτω από το μικροσκόπιο 58 άτομα που έπασχαν από ρευματοειδή αρθρίτιδα και στα οποία χορηγήθηκε σκεύασμα το οποίο περιέχει μικρή ποσότητα ινδικής κάνναβης. Μετά από μερικές εβδομάδες, οι ασθενείς δήλωσαν βελτίωση της πρωινής δυσκαμψίας και του πόνου των αρθρώσεων τους, ενώ δεν παρατηρήθηκαν συμπτώματα εξάρτησης. Επιπλέον, νέα μελέτη του Πανεπιστημίου του Χάλιφαξ υποστηρίζει ότι η κάνναβη ενδέχεται να συμβάλλει στην αποκατάσταση των «τραυματισμένων» αρθρώσεων καταπολεμώντας τις φλεγμονές.

#3. Καταπολεμά τον καρκίνο.  Δύο από τις σημαντικότερες ενώσεις στη μαριχουάνα - η THC (τετραϋδροκανναβινόλη) και η CBD (κανναβιδιόλη)  φαίνεται πώς έχουν ιδιότητες κατά του καρκίνου.  Αυτό υποστηρίζουν οι ειδικοί του Ιατρικού και Ερευνητικού Κέντρου Καλιφόρνια Πασίφικ στο Σαν Φρανσίσκο οι οποίοι, μετά από πειράματα σε ζώα, παρατήρησαν συρρίκνωση των καρκινικών όγκων μετά τη χορήγηση των παραπάνω ουσιών.  Ο επικεφαλής της έρευνας Sean McAllister τονίζει ότι οι παραπάνω ουσίες «αναστέλλουν την ανάπτυξη των καρκινικών όγκων και οδηγούν σε προγραμματισμένο θάνατο των καρκινικών κυττάρων, γεγονός το οποίο είναι πολύ σημαντικό, αν θέλουμε να σκοτώσουμε αυτούς τους όγκους.»



Ακολούθησε το allyou στο Instagram!