Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τον βελονισμό - AllYou.gr

Search

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τον βελονισμό

Ποια είναι η κεντρική θεωρία του βελονισμού και που βασίζεται;

> ΥΓΕΙΑ ::
12 Οκτωβρίου 2016

Ο βελονισμός είναι ένα σύστημα υγειονομικής περίθαλψης το οποίο ανακαλύφθηκε στην Κίνα και έχει ιστορία τουλάχιστον 2.500 έτη.

Η γενική θεωρία του βελονισμού βασίζεται στην ύπαρξη καναλιών (μεσημβρινών) μέσα στα οποία ρέει η ενέργεια (Τσι). Οι μεσημβρινοί βρίσκονται παντού μέσα από το σώμα και είναι απαραίτητοι για την εξισορρόπηση και άριστη λειτουργία όλων των συστημάτων του ανθρώπινου οργανισμού (μυικό σύστημα, ερειστικό, ανοσοποιητικό κλπ).

Κατά την παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική (βελονισμό), διαταραχή στους μεσημβρινούς, άρα και στην ομαλή ροή της ενέργειας, μπορεί να δημιουργηθεί από μεμονωμένες λανθασμένες επιλογές μας όπως ενδεικτικά η διατροφή μας, ή η άσκοπη λήψη φαρμάκων και ισχυρών αντιβιωτικών, αλλά και από άλλους παράγοντες τους οποίους δεν μπορούμε να ελέγξουμε ή να αλλάξουμε, όπως καταστάσεις ισχυρού σοκ, χρόνιας σωματικής κόπωσης, τραυματισμοί κ.α.

Οι διαταραχές αυτής της ροής, δημιουργούνται εσωτερικά είτε με τη μορφή στάσης της ενέργειας, είτε με τη μορφή ανεπάρκειας της ενέργειας, αλλά και ανεπάρκειας ή στάσης αίματος, ενώ εξωτερικά εκδηλώνονται με τη μορφή ασθένειας (π.χ. ένα απλό κρυολόγημα) είτε με τη μορφή συμπτωμάτων όπως ξηροδερμία, πτώση μαλλιών, θολή όραση, πόνος κλπ.

Όσο πιο πολύ καιρό παραμείνει αυτή η ενεργειακή δυσλειτουργία, τόσο πιο ποιο πολύ επιδεινώνεται, καθώς προχωράει σε βαθύτερα επίπεδα και μαζί της αυξάνονται και τα συμπτώματα της νόσου.

Η Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική, έχει μία πληθώρα τεχνικών που μπορούν να εφαρμοστούν σε συγκεκριμένα σημεία πάνω στο σώμα, με σκοπό τη διέγερση και εξισορρόπηση του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου, δηλ του μεσημβρινού.

pki.jpg

Μερικές από τις τεχνικές είναι οι παρακάτω:

- Βελονισμός
- Ηλεκτροβελονισμό
- Τουινα
- Βεντούζες

Συνδιαστικά με τις παραπάνω τεχνικές, χρησιμοποιούνται και βότανα στα πλαίσια μίας ολιστικής θεραπείας σε μορφή χαπιού, τσάι αλλά και κατανάλωση τροφών όπου βοηθούν στην αντιμετώπιση της οποιαδήποτε δυσλειτουργίας.

Πηγή: Healthpath.gr

Hot αυτή τη στιγμή!

ΟΜΟΡΦΙΑ

5 προϊόντα για μια επιτυχημένη πρωινή ρουτίνα ομορφιάς

Αυτά τα προϊόντα θα ξεκινήσουν την ημέρα σου σωστά!
ΤΑΞΙΔΙ

Αυτό είναι το πιο αγαπητό μνημείο στον κόσμο

Εκατομμύρια τουρίστες πιστεύουν ότι αυτό το μνημείο είναι κορυφαίο...
ΑΣΚΗΣΗ

6 σημάδια ότι πρέπει να γυμνάζεσαι περισσότερο

Το σώμα σου φωνάζει ότι θέλει γυμναστική. Το ακούς;
DO IT YOURSELF

3 tips για να έχεις όμορφο ύπνο

Απλές συμβουλές για να ξυπνήσεις φρέσκια και ξεκούραστη.
DO IT YOURSELF

Να τι θα φορέσεις στην επόμενη βραδινή σου έξοδο

Ακόμη και αν ο καιρός γράφει… μείον, εσύ θα είσαι in style!
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τελικά υπάρχουν τρόφιμα με αρνητικές θερμίδες;

Ώρα να μάθεις αν όντως υπάρχουν τρόφιμα που αποδίδουν λιγότερες θερμίδες από αυτές που δαπανά ο οργανισμός για την πέψη τους.