Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Υγιής, 24 ώρες το 24ωρο!

Αυτό το πρόγραμμα θα σε κρατήσει υγιή, ευτυχισμένη και γεμάτη ενέργεια, όλη μέρα!


Μαρία Μυλωνά

Για να διασφαλίσεις την ψυχική και σωματική σου υγεία δεν είναι απαραίτητο να καταβάλεις μεγάλη προσπάθεια. Μικρές αλλαγές, από τη στιγμή που θα σηκωθείς από το κρεβάτι μέχρι την ώρα που θα επιστρέψεις σ’ αυτό, εγγυώνται εντυπωσιακά αποτελέσματα.  

 7 πμ.- ξύπνημα: Αντί να ξυπνήσεις υπό τον εκνευριστικό ήχο του ξυπνητηριού, επένδυσε σε μια συσκευή που θα παράγει πιο «φυσικούς» ήχους  (πχ κελάηδισμα πουλιών, ή νιαουρίσματα). Θα σε βοηθήσει να αποφύγεις τον εκνευρισμό.  

7.05 πμ- στο μπάνιο: Πριν μπεις για ντους, τόνωσε την κυκλοφορία του αίματος και διώξε τις τοξίνες, κάνοντας ελαφρύ μασάζ με μαλακή βούρτσα σώματος. Άλλαξε το κλασσικό σου αφρόλουτρο με κάποιο που να περιέχει αιθέρια έλαια λεμονιού. Είναι τονωτικό και χαρίζει ενέργεια. 

7.30- ενυδάτωση: Πριν βάλεις το make-up και την πούδρα σου, άπλωσε στο πρόσωπο ενυδατική κρέμα με SPF, ακόμα κι αν δεν έχει ηλιοφάνεια. Θα προστατέψεις το δέρμα σου και θα μειώσεις τη δημιουργία ρυτίδων. 

7.40 π.μ. – ντύσιμο: Προτίμησε βαμβακερά εσώρουχα. Τα νάιλον περιορίζει την κυκλοφορία του αέρα, σε κάνει να ιδρώνεις και συγκρατεί την υγρασία στο δέρμα σου. 

8π.μ.- πλύσιμο δοντιών: Πλύνε τα δόντια σου πριν το πρωινό. Έτσι θα απομακρύνεις τα βακτήρια, που προκαλούν φθορά και θα «επιστρώσεις» τα δόντια με fluoride, που θα τα προστατέψει από τη ζάχαρη του πρωινού σου γεύματος. Μετά το βούρτσισμα, χρησιμοποίησε οδοντικό διάλυμα. 

8.05 π.μ.- πρωινό: Πιες ένα χυμό πορτοκάλι, αντί για καφέ. Η βιταμίνη C θα σε τονώσει ενώ θα ενισχύσει και τις φυσικές άμυνες του οργανισμού σου. Προτίμησε μαύρο ψωμί ολικής αλέσεως, που απελευθερώνει περισσότερη ενέργεια στον οργανισμό, ενώ δίνει την αίσθηση του κορεσμού. Αν είσαι λάτρις των δημητριακών, επίλεξε τα ολικής άλεσης. Έχουν το ίδιο αποτέλεσμα. 

8.30- προς το γραφείο: Αν η εργασία σου είναι σε κοντινή απόσταση, προτίμησε να πας περπατώντας, αντί με το αυτοκίνητο. Αν η απόσταση είναι μεγαλύτερη, χρησιμοποίησε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Με μια προϋπόθεση: στάσου όρθια. Έτσι θα «αναγκάσεις» τον σώμα σου να «εργαστεί» για να διατηρήσει την ισορροπία, γυμνάζοντας τους μύες των ποδιών, των γλουτών, της πλάτης και της κοιλιάς. 

8.58π.μ.- φτάνοντας στο γραφείο: Χρησιμοποίησε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ. Για να τονώσεις τις γάμπες σου, ανέβα πατώντας στις μύτες των ποδιών. 

9 π.μ. – καθισμένη στο γραφείο: Πρόσεξε τη στάση του σώματος σου. Η πολύωρη καθιστική ζωή μπορεί να επιφέρει ανεπανόρθωτες βλάβες. Ρύθμισε κατάλληλα το ύψος του γραφείου σου, ώστε η σπονδυλική στήλη να παραμένει σε  ευθεία γραμμή, και να μην χρειάζεται να σκύβεις. Επιπλέον, φρόντισε η οθόνη να είναι στο  ύψος των ματιών σου.

10.30- πρόγευμα: Προτίμησε να καταναλώσεις μια χούφτα σταφίδες ή καρύδια, αντί για ένα παχυντικό κομμάτι πίτσα. Έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη κι επομένως διατηρούν την ενέργειά σου σε…φόρμα και σε απαλλάσσουν από τις ανεπιθύμητες – και παχυντικές λιγούρες. 

11.30π.μ. – δουλεύοντας: Αν η εργασία σου απαιτεί πολύωρη χρήση Η/Υ πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική. Κι αυτό γιατί η μακρόχρονη χρήση του πληκτρολογίου, που απαιτεί επαναλαμβανόμενες κινήσεις, μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή στους τένοντες, με αποτέλεσμα να ασκείται πίεση και φθορά στο μέσο νεύρο του καρπού. Για να το αποφύγεις, φρόντισε το πληκτρολόγιο να βρίσκεται σε ύψος άνετο για τους καρπούς σου. 

1 μ.μ.- γευματίζοντας: Ότι κι αν επιλέξεις να φας, ξεκίνα προσθέτοντας σαλάτα, ένα φρούτο ή ένα φυσικό χυμό. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά στοιχεία, που θα ενισχύσουν τις φυσικές άμυνες του οργανισμού σου και θα σε προστατέψουν από διάφορες ασθένειες.  

4 μ.μ- κάνοντας διάλειμμα: Η κόπωση των ματιών μπορεί να είναι αιτία πονοκεφάλων. Για να την αποτρέψεις, φρόντισε να αποτραβάς συχνά το βλέμμα σου από την οθόνη του Η/Υ και να κοιτάζεις μακριά, για μερικά λεπτά.  

4.30 μ.μ- η απογευματινή «ένεση» ενέργειας: Περίπου αυτή την ώρα, ο οργανισμός σου χρειάζεται τόνωση. Πιες ένα τονωτικό χυμό ή ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι. 

6 μ.μ- στο γυμναστήριο: Φρόντισε να κάνεις πάντα πρώτα ασκήσεις με βάρη. Έτσι θα «χτίσεις» μυς και θα τονωθείς πριν καταβάλεις όλη σου την προσπάθεια στις αερόβιες ασκήσεις.  

7 μ.μ- απογευματινό σνακ: Προτίμησε τα καρύδια. Έχουν ισορροπημένη ποσότητα πρωτεϊνών, λιπαρών και υδατανθράκων. 

7.10 μ.μ- για ψώνια: Πήγαινε στο σούπερ μάρκετ ή στα καταστήματα περπατώντας. Κουβάλησε τα ψώνια, σηκώνοντας τα και με τα δύο χέρια, ώστε το βάρος να κατανέμεται ισόποσα.   

8.30 μ.μ- δείπνο: Φρόντισε να τρως ελαφρά αλλά θρεπτικά. Ένα μπολ βραστά λαχανικά, μια σούπα ή μια σαλάτα με πράσινα φυλλώδη λαχανικά είναι ιδανικές επιλογές. 

10 μ.μ – χαλαρώνοντας: Άναψε κεριά και βάλε χαλαρωτική μουσική. Γέμισε τη μπανιέρα με ζεστό νερό και βυθίσου. Η πτώση της θερμοκρασίας όταν βγαίνεις από την μπανιέρα, μιμείται τη φυσιολογική διαδικασία χαλάρωσης του σώματος. Για επιπλέον χαλάρωση, πρόσθεσε αιθέρια έλαια. Η λεβάντα είναι ιδανική. 

11 μ.μ. -κάνοντας σεξ: Δεν χρειάζεται καμία αιτιολόγηση, έτσι; 

00.00 π.μ.- πλένοντας τα δόντια: Επειδή έχεις περισσότερο χρόνο, χρησιμοποίησε το οδοντικό διάλυμα 15 λεπτά αφότου βουρτσίσεις τα δόντια σου. Κι αυτό γιατί αρκετές οδοντόπαστες έχουν συστατικά που εξουδετερώνουν αυτά του διαλύματος. 

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

Έξυπνα tips για να προστατέψεις τα μάτια σου από τα αλλεργιογόνα

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το τσούξιμο και τη δυσφορία αυτή την εποχή του χρόνου

ΥΓΕΙΑ

«Μια μέρα χωρίς γέλιο είναι μια μέρα χαμένη»

Έλεγε ο Τσάρλι Τσάπλιν που σαν σήμερα γεννήθηκε – και σου θυμίζουμε τα οφέλη του να γελάς πιο συχνά

ΥΓΕΙΑ

Πώς να προστατέψεις την υγεία σου τις ημέρες με υψηλή περιεκτικότητα σκόνης στην ατμόσφαιρα

Η έντονη περιεκτικότητα σκόνης στην ατμόσφαιρα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το αναπνευστικό σύστημα και να προκαλέσει μια σειρά από ενοχλήσεις

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ