Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Ένας καλός λόγος να αποφύγεις τα συμπληρώματα ασβεστίου

Μια νέα έρευνα θα σε βάλει σε δεύτερες σκέψεις για τον τρόπο που επιλέγεις να δώσεις ασβέστιο στον οργανισμό σου. 


Μαριέτα Χριστοπούλου

Οι επιστήμονες σχεδόν πάντα συνιστούν να λαμβάνεις φυσικά τις απαραίτητες βιταμίνες για τον οργανισμό σου και όχι με τη μορφή χαπιού. Αυτή η συμβουλή φαίνεται ότι έχει ισχυρή βάση και στην περίπτωση του ασβεστίου! 

Μια πρόσφατη έρευνα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα συμπληρώματα ασβεστίου, αυξάνουν τις πιθανότητες να φράξουν οι αρτηρίες και να δημιουργηθεί πρόβλημα στην καρδιά. Μια διατροφή πλούσια σε ασβέστιο, από την άλλη, φαίνεται ότι έχει προστατευτική δράση στην καρδιαγγειακή υγεία.

Τα συμπεράσματα αυτά δημοσιεύτηκαν στο Journal of the American Heart Association, μετά από μελέτη δεδομένων 2.700 ατόμων για διάρκεια 10 ετών. Οι επιστήμονες τονίζουν ότι παρά το ότι δεν μπόρεσε να διαπιστωθεί ο λόγος της συσχέτισης, τα στοιχεία είναι σημαντικά και προσθέτονται στις αυξανόμενες ανησυχίες για τα πιθανές ζημιές που μπορεί να προκληθούν από τα συμπληρώματα διατροφής. 

Σημειώνεται ότι στην Αμερική, περίπου το 43% των πολιτών εκτιμάται ότι παίρνουν κάποιο συμπλήρωμα χωρίς πριν να έχουν ζητήσει συμβουλή γιατρού! Περισσότερες από τις μισές γυναίκες άνω των 60 ετών, εκτιμάται ότι παίρνουν συμπληρώματα ασβεστίου χωρίς ιατρικές οδηγίες, γιατί πιστεύουν ότι αυτό θα βοηθήσει στην πρόληψη της οστεοπόρωσης. Αλλά έρευνες, έχουν δείξε ότι τα συγκεκριμένα συμπληρώματα δεν αυξάνουν παρά ελάχιστα την οστική πυκνότητα.

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

8 αποτελεσματικοί τρόποι για να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου αυτή την άνοιξη

Κινήσεις που μπορούν να αλλάξουν τα πάντα στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους

ΥΓΕΙΑ

Μπορεί ο θηλασμός να σας προστατεύσει από μελλοντική καρδιακή προσβολή;

Ο θηλασμός είναι πολύτιμος τόσο για την υγεία σας όσο και για το νεογέννητό σας. Αυτή η εκπληκτική αλήθεια συχνά μένει ανείπωτη.

ΥΓΕΙΑ

Γιατί η νηστεία είναι το καλύτερο εργαλείο αποτοξίνωσης για την υγεία σου

Ανεξάρτητα από το θρησκευτικό της υπόβαθρο, η νηστεία μπορεί να αποτελέσει ένα εκπληκτικό μέσο φροντίδας για την υγεία σου

Προτεινόμενα

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tips ταχείας ανάρρωσης μετά από χωρισμό

Πώς να κάνεις τον πόνο του χωρισμού να περάσει πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson