Ένας καλός λόγος να αποφύγεις τα συμπληρώματα ασβεστίου - AllYou.gr

Search

Ένας καλός λόγος να αποφύγεις τα συμπληρώματα ασβεστίου

Μια νέα έρευνα θα σε βάλει σε δεύτερες σκέψεις για τον τρόπο που επιλέγεις να δώσεις ασβέστιο στον οργανισμό σου. 

> ΥΓΕΙΑ ::
21 Οκτωβρίου 2016

Οι επιστήμονες σχεδόν πάντα συνιστούν να λαμβάνεις φυσικά τις απαραίτητες βιταμίνες για τον οργανισμό σου και όχι με τη μορφή χαπιού. Αυτή η συμβουλή φαίνεται ότι έχει ισχυρή βάση και στην περίπτωση του ασβεστίου! 

Μια πρόσφατη έρευνα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα συμπληρώματα ασβεστίου, αυξάνουν τις πιθανότητες να φράξουν οι αρτηρίες και να δημιουργηθεί πρόβλημα στην καρδιά. Μια διατροφή πλούσια σε ασβέστιο, από την άλλη, φαίνεται ότι έχει προστατευτική δράση στην καρδιαγγειακή υγεία.

Τα συμπεράσματα αυτά δημοσιεύτηκαν στο Journal of the American Heart Association, μετά από μελέτη δεδομένων 2.700 ατόμων για διάρκεια 10 ετών. Οι επιστήμονες τονίζουν ότι παρά το ότι δεν μπόρεσε να διαπιστωθεί ο λόγος της συσχέτισης, τα στοιχεία είναι σημαντικά και προσθέτονται στις αυξανόμενες ανησυχίες για τα πιθανές ζημιές που μπορεί να προκληθούν από τα συμπληρώματα διατροφής. 

Σημειώνεται ότι στην Αμερική, περίπου το 43% των πολιτών εκτιμάται ότι παίρνουν κάποιο συμπλήρωμα χωρίς πριν να έχουν ζητήσει συμβουλή γιατρού! Περισσότερες από τις μισές γυναίκες άνω των 60 ετών, εκτιμάται ότι παίρνουν συμπληρώματα ασβεστίου χωρίς ιατρικές οδηγίες, γιατί πιστεύουν ότι αυτό θα βοηθήσει στην πρόληψη της οστεοπόρωσης. Αλλά έρευνες, έχουν δείξε ότι τα συγκεκριμένα συμπληρώματα δεν αυξάνουν παρά ελάχιστα την οστική πυκνότητα.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!