Είσαι σίγουρη ότι ξέρεις τα πάντα για την οδοντόκρεμά σου; - AllYou.gr

Search

Είσαι σίγουρη ότι ξέρεις τα πάντα για την οδοντόκρεμά σου;

Τι σημαίνουν τα διαφορετικά και ειδικά συστατικά τους και ποιες θα κάνουν το χαμόγελό σου πιο αστραφτερό από ποτέ.

> ΥΓΕΙΑ ::
18 Νοεμβρίου 2016

Στα φαρμακεία και τα σούπερ μάρκετ βρίσκεις αμέτρητες οδοντόκρεμες που υπόσχονται να απομακρύνουν τα μικρόβια από τα δόντια σου και σου χαρίσουν το πιο λαμπερό χαμόγελο. Όλα όμως έχουν διαφορετικά συστατικά και ιδιότητες. Για να σε βοηθήσουμε να καταλάβεις ακριβώς τι προσφέρει το καθένα, βάλαμε τα πιο κοινά εξ’ αυτών υπό το μικροσκόπιο. Διάβασε παρακάτω για να διαλέγεις στο εξής την οδοντόκρεμα που καλύπτει πλήρως τις ανάγκες σου.

Ψάχνεις για: Πλούσιο αφρό
Η οδοντόκρεμα μετασχηματίζεται σε αφρό στο στόμα σου προκειμένου να διεισδύσει σε περιοχές που δεν μπορεί να φτάσει εύκολα η οδοντόβουρτσα. Αν προτιμάς αυτές τις οδοντόκρεμες, θα πρέπει να θυμάσαι πως ο πλούσιος αφρός δεν μπορεί να αντικαταστήσει το οδοντικό νήμα.

Ψάχνεις για: Οδοντόκρεμα χωρίς φθόριο
Σε αυτές τις οδοντόκρεμες, το φθόριο αντικαθίσταται από αλόη και μέντα σε μια προσπάθεια αποφυγής της φθοράς του σμάλτου που υποτίθεται ότι δημιουργούν οι μεγάλες δόσεις της παραπάνω ένωσης. Παρ' όλα αυτά, μόνο τα παιδιά, που συνήθως καταπίνουν την οδοντόκρεμα, βάζουν σε «κίνδυνο» τα δόντια τους χρησιμοποιώντας φθοριούχες οδοντόκρεμες. Για τους υπόλοιπους, το φθόριο είναι μάλλον αναγκαίο προκειμένου να αποφύγουμε τα σφραγίσματα.

Ψάχνεις για: Φυσική οδοντόκρεμα
Σίγουρα σε αυτές δεν θα πετύχεις τεχνητά χρώματα, πρόσθετες γεύσεις φρούτων, ή αρωματικά στοιχεία, η ερώτηση όμως παραμένει: τα συστατικά που περιέχουν έχουν τη δυνατότητα να καταπολεμήσουν τις αιτίες που καταστρέφουν τα δόντια σου; Η απάντηση είναι ναι, ειδικά αν επιλέξεις κάποια που περιέχει φθόριο στη σύνθεσή της.

Ψάχνεις για: 12ωρη προστασία
Αν και όλες οι οδοντόκρεμες σκοτώνουν τα μικρόβια, εκείνες που διατείνονται ότι σου χαρίζουν 12ωρη προστασία, περιέχουν ένα πολύ ισχυρό αντιμικροβιακό παράγοντα (με την ονομασία τρικλοσάνη), η οποία στοχεύει στην εξάλειψη κάθε μικροβιογόνου οργανισμού εντός αυτού του χρονικού διαστήματος.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!