Το απίστευτο όφελος του να έχεις μεγάλη μύτη - AllYou.gr

Search

Το απίστευτο όφελος του να έχεις μεγάλη μύτη

Υπάρχουν σοβαροί ιατρικοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να είσαι... περήφανη για την όχι-και-τόσο-γαλλική όψη της μύτης σου.

> ΥΓΕΙΑ ::
30 Νοεμβρίου 2016

Αν μοιάζεις με η μύτη σου μοιάζει με του Πινόκιο (ακόμη και όταν δεν λες ψέματα) υπάρχουν δύο λόγοι να αισθάνεσαι ευτυχισμένη. Ο πρώτος είναι ότι πολλές γυναίκες με μεγάλη μύτη (βλ. Barbara Streisand, Kate Winslet και Cate Blanchett) θεωρούνται ελκυστικές και πετυχημένες. Ο δεύτερος είναι ότι σύμφωνα με τους ειδικούς τη συγκεκριμένη σωματική ατέλεια ενδέχεται να σου προσφέρει προστασία από τα μικρόβια. 

Γιατί συμβαίνει αυτό; Όπως εξηγούν, καταρχάς επειδή εισπνέεις λιγότερα μικρόβια (αφού λόγω του μεγέθους έχει τη δυνατότητα να φιλτράρει μεγαλύτερη ποσότητα  μικροβίων) και κατά δεύτερον οι ιοί και τα μικρόβια βρίσκονται σε απόσταση ασφαλείας από το στόμα, που αποτελεί το δεύτερο σημείο εισόδου για να εισέλθουν στον οργανισμό.  Σύμφωνα με τους ερευνητές όσοι έχουν μεγάλη μύτη αντιμετωπίζουν έως και 7% λιγότερες μολύνσεις σε σχέση με εκείνους που διαθέτουν κανονική ή μικρή μύτη. 

Με άλλα λόγια,  ήρθε η ώρα να σηκώσεις ψηλά τη... μύτη σου κόντρα στα μικρόβια.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!