1 βότανο, 4 θεραπείες - AllYou.gr

Search

1 βότανο, 4 θεραπείες

Αν μέχρι σήμερα πίστευες πως το δεντρολίβανο δίνει μόνο γεύση στα αγαπημένα σου ψητά, ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσεις (και να πάρεις… τα βουνά για να το μαζέψεις)! Διάβασε πώς αλλιώς χρησιμοποιείται! 

> ΥΓΕΙΑ ::
25 Σεπτεμβρίου 2014

Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι είναι τονωτικό και διεγερτικό, ενώ σήμερα συνίσταται σε όσους κουράζονται πολύ –σωματικά και πνευματικά– καθώς επίσης και για αντιμετώπιση σεξουαλικών προβλημάτων (που σχετίζονται με έντονη κόπωση). Διάβασε σε ποια μορφή και με ποιο τρόπο μπορείς να εκμεταλλευτείς τις θεραπευτικές του ιδιότητες και από τι μπορεί να σε απαλλάξει: 

* Αφέψημα: Βράσε μία κουταλιά της σούπας από τα άνθη και τα φύλλα δεντρολίβανου σε ένα φλιτζάνι νερό και πίνε 2 φορές την ημέρα. Καταπραΰνει τους σπασμούς της κοιλιά και βοηθά το αναπνευστικό σύστημα. 

* Κρασί: Σε ένα μπουκάλι λευκό κρασί, ρίξε μερικά κλωνάρια δεντρολίβανου και άφησε τα για αρκετές μέρες. Πίνε 1 ποτήρι την ημέρα. Θεωρείται εξαιρετικό τονωτικό της καρδιάς.  

* Μπάνιο: Σε μια μπανιέρα γεμάτη ζεστό νερό, ρίξε μερικά φύλλα και άνθη δεντρολίβανου. Θεωρείται πως καταπραΰνει τους ρευματισμούς. 

* Έγχυμα: Σε μια τσαγιέρα, τοποθέτησε μερικά φρέσκα ή αποξηραμένα φύλλα και άνθη (1 μέρος αποξηραμένου βοτάνου = 3 μέρη φρέσκου). Πρόσθεσε βραστό νερό και σκέπασε το σκεύος. Άφησέ το να εμποτιστεί για 10-15 λεπτά και στράγγιξέ το. Χρησιμοποίησέ το στο λούσιμο. Βοηθά κατά της αλωπεκίας και δυναμώνει τα μαλλιά.

Να θυμάσαι: Μην το χρησιμοποιείς χωρίς ιατρική συμβουλή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!