Πως οι αστραπές μπορεί να επηρεάσουν την υγεία σου - AllYou.gr

Search

Πως οι αστραπές μπορεί να επηρεάσουν την υγεία σου

Κι όμως, μια καταιγίδα μπορεί να σε στείλει στο νοσοκομείο.

> ΥΓΕΙΑ ::
30 Νοεμβρίου 2016

Μπορεί μια μπόρα να σου προκαλέσει κάποιο πρόβλημα υγείας; Ναι, απαντάει η επιστήμη! Το θέμα ανακινήθηκε πρόσφατα και συγκεκριμένα τη Δευτέρα, όταν στην Αυστραλία καταγράφηκε μια έντονη καταιγίδα. Περίπου 8.500 άτομα βρέθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα και αυτό δεν ήταν τυχαίο.

Μιλώντας στο Health.com, ο αλλεργιολόγος Clifford W. Bassett τονίζει ότι τα συστατικά που βρίσκονται στον αέρα όταν ξεσπάει μια καταιγίδα, μπορεί να οδηγήσουν σε κρίση άσθματος. "Οι κόκκοι από το γρασίδι, παρασύρονται από τον αέρα και διασπώνται απελευθερώνοντας γύρη, κάτι που μπορεί να προκαλέσει κρίση άσθματος" σημειώνει. 

Ευάλωτοι δεν είναι μόνο όσοι έχουν προϊστορικό αλλά και όσοι δεν έχουν εκδηλώσει στο παρελθόν αναπνευστικά προβλήματα. Σύμφωνα με το AP, στη πρόσφατη περίπτωση το 1/3 όσων εκδήλωσαν πρόβλημα, δεν είχαν ποτέ πριν εμφανίσει άσθμα.

Ο Bassett εκτιμά ότι παρά το ότι αυτό το φαινόμενο είναι σχετικά σπάνιο, θα αρχίσει να γίνεται πιο συχνό λόγω της κλιματικής αλλαγής. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!