Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Τι να κάνεις αν κάθε χειμώνα η φωνή σου «κλείνει»

Υπάρχουν 5 φυσικοί τρόποι να αντιμετωπίσεις τη λαρρυγγίτιδα... φυσικά.


Φύλλις Νικολάου

Η λαρυγγίτιδα αποτελεί μια φλεγμονή που παρουσιάζεται στις φωνητικές χορδές και συγκεκριμένα στην περιοχή του λάρυγγα. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις προκειμένου να αντιμετωπίσεις αλλά και να προλάβεις τη λαρυγγίτιδα είτε είναι ιογενής είτε προκαλείται από άλλες συνθήκες.

#1. Άσε την φωνή σου να ακουστεί. Αν θέλεις να προλάβεις την λαρυγγίτιδα πριν σου χτυπήσει την πόρτα, φρόντισε να:
* Να πλένεις συχνά και διεξοδικά τα χέρια σου,
* Να ξεκουράζεσαι αρκετά και να κοιμάσαι καλά, και
* Να ακολουθείς ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο, πλούσιο σε λαχανικά, φρούτα και   καλά λιπαρά.

#2. Πέσε χαμηλά. Και συγκεκριμένα μέχρι τον... αστράγαλο. Αυτό το Κινέζικο βότανο μπορεί να σου χαρίσει την υγειά σου καθώς σε προστατεύει αποτελεσματικά από τα κρυολογήματα. Επιπλέον, σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα, φαίνεται ότι ο αστράγαλος (ή αλλιώς τραγακάνθινο) ενισχύει και το ανοσοποιητικό σύστημα. Σε γενικές γραμμές, καλό θα ήταν να συμβουλευτείς κάποιον ειδικό σχετικά με την δοσολογία που πρέπει να λαμβάνεις προκειμένου να επωφεληθείς από τις ιδιότητες του.

#3. Μη λες κουβέντα. Αν η λαρυγγίτιδα επιμένει να… σε ταλαιπωρεί, ήρθε η ώρα να πάρεις πιο δραστικά μέτρα. Σε αυτή την περίπτωση, λοιπόν, καλό θα ήταν να «ξεκουράζεις» τη φωνή σου, κάνοντας αφωνία. Φυσικά αυτό σημαίνει ότι απαγορεύεται ρητά (ακόμα και) να ψιθυρίζεις καθώς, έτσι, καταπονείς περισσότερο τις φωνητικές χορδές.

#4. Πιες (για) τον πόνο σου. Αν και δεν αντιμετωπίζουν απόλυτα τα ενοχλητικά συμπτώματα της λαρυγγίτιδας και δεν συμβάλλουν απαραίτητα στην ταχύτερη ίαση της, τα ζεστά ροφήματα, όπως το τσάι, το τίλιο και το χαμομήλι, καταπολεμούν τα περισσότερα ενοχλητικά συμπτώματα της λαρυγγίτιδας μιας και ανακουφίζουν τις ερεθισμένες φωνητικές χορδές.

#5. Βάλε μέτρο. Γενικά, θα σου πρότεινα να αποφεύγεις τα αντιβιοτικά εφόσον δεν πονάς πολύ και τα συμπτώματα της λαρυγγίτιδας είναι ήπια. Επιπλέον, μπορείς να χρησιμοποιείς κάποιο ρινικό αποσυμφορητικό, αρκεί να το κάνεις με μέτρο μιας και η υπερβολική χρήση τους ενδέχεται να «ξηράνει» το λαιμό και, έτσι, να εντείνει τον πόνο που νιώθεις.

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

8 αποτελεσματικοί τρόποι για να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου αυτή την άνοιξη

Κινήσεις που μπορούν να αλλάξουν τα πάντα στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους

ΥΓΕΙΑ

Μπορεί ο θηλασμός να σας προστατεύσει από μελλοντική καρδιακή προσβολή;

Ο θηλασμός είναι πολύτιμος τόσο για την υγεία σας όσο και για το νεογέννητό σας. Αυτή η εκπληκτική αλήθεια συχνά μένει ανείπωτη.

ΥΓΕΙΑ

Γιατί η νηστεία είναι το καλύτερο εργαλείο αποτοξίνωσης για την υγεία σου

Ανεξάρτητα από το θρησκευτικό της υπόβαθρο, η νηστεία μπορεί να αποτελέσει ένα εκπληκτικό μέσο φροντίδας για την υγεία σου

Προτεινόμενα

CELEBS

Δημήτρης Κόκοτας: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο τραγουδιστής

Kατά την διάρκεια των προβών του για το J2US

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tips ταχείας ανάρρωσης μετά από χωρισμό

Πώς να κάνεις τον πόνο του χωρισμού να περάσει πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε