Τι να κάνεις αν κάθε χειμώνα η φωνή σου «κλείνει» - AllYou.gr

Search

Τι να κάνεις αν κάθε χειμώνα η φωνή σου «κλείνει»

Υπάρχουν 5 φυσικοί τρόποι να αντιμετωπίσεις τη λαρρυγγίτιδα... φυσικά.

> ΥΓΕΙΑ ::
12 Ιανουαρίου 2017

Η λαρυγγίτιδα αποτελεί μια φλεγμονή που παρουσιάζεται στις φωνητικές χορδές και συγκεκριμένα στην περιοχή του λάρυγγα. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις προκειμένου να αντιμετωπίσεις αλλά και να προλάβεις τη λαρυγγίτιδα είτε είναι ιογενής είτε προκαλείται από άλλες συνθήκες.

#1. Άσε την φωνή σου να ακουστεί. Αν θέλεις να προλάβεις την λαρυγγίτιδα πριν σου χτυπήσει την πόρτα, φρόντισε να:
* Να πλένεις συχνά και διεξοδικά τα χέρια σου,
* Να ξεκουράζεσαι αρκετά και να κοιμάσαι καλά, και
* Να ακολουθείς ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο, πλούσιο σε λαχανικά, φρούτα και   καλά λιπαρά.

#2. Πέσε χαμηλά. Και συγκεκριμένα μέχρι τον... αστράγαλο. Αυτό το Κινέζικο βότανο μπορεί να σου χαρίσει την υγειά σου καθώς σε προστατεύει αποτελεσματικά από τα κρυολογήματα. Επιπλέον, σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα, φαίνεται ότι ο αστράγαλος (ή αλλιώς τραγακάνθινο) ενισχύει και το ανοσοποιητικό σύστημα. Σε γενικές γραμμές, καλό θα ήταν να συμβουλευτείς κάποιον ειδικό σχετικά με την δοσολογία που πρέπει να λαμβάνεις προκειμένου να επωφεληθείς από τις ιδιότητες του.

#3. Μη λες κουβέντα. Αν η λαρυγγίτιδα επιμένει να… σε ταλαιπωρεί, ήρθε η ώρα να πάρεις πιο δραστικά μέτρα. Σε αυτή την περίπτωση, λοιπόν, καλό θα ήταν να «ξεκουράζεις» τη φωνή σου, κάνοντας αφωνία. Φυσικά αυτό σημαίνει ότι απαγορεύεται ρητά (ακόμα και) να ψιθυρίζεις καθώς, έτσι, καταπονείς περισσότερο τις φωνητικές χορδές.

#4. Πιες (για) τον πόνο σου. Αν και δεν αντιμετωπίζουν απόλυτα τα ενοχλητικά συμπτώματα της λαρυγγίτιδας και δεν συμβάλλουν απαραίτητα στην ταχύτερη ίαση της, τα ζεστά ροφήματα, όπως το τσάι, το τίλιο και το χαμομήλι, καταπολεμούν τα περισσότερα ενοχλητικά συμπτώματα της λαρυγγίτιδας μιας και ανακουφίζουν τις ερεθισμένες φωνητικές χορδές.

#5. Βάλε μέτρο. Γενικά, θα σου πρότεινα να αποφεύγεις τα αντιβιοτικά εφόσον δεν πονάς πολύ και τα συμπτώματα της λαρυγγίτιδας είναι ήπια. Επιπλέον, μπορείς να χρησιμοποιείς κάποιο ρινικό αποσυμφορητικό, αρκεί να το κάνεις με μέτρο μιας και η υπερβολική χρήση τους ενδέχεται να «ξηράνει» το λαιμό και, έτσι, να εντείνει τον πόνο που νιώθεις.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!