Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Τι πρέπει να κάνεις όταν αρχίσεις να τρέμεις από το κρύο

Απλές συμβουλές που θα βοηθήσουν το σώμα σου να ηρεμήσει.



O ανθρώπινος οργανισμός έχει μια συγκεκριμένη θερμοκρασία που είναι ιδανική για το σώμα, η οποία δεν είναι ακριβώς η ίδια σε κάθε άνθρωπο. Η θερμοκρασία περίπου των 37 βαθμών Κελσίου, θεωρείται η ιδανική.
Όταν το σώμα μας κρυώνει, τότε μία περιοχή στον εγκέφαλό μας που ονομάζεται υποθάλαμος, δίνει σήμα ότι κάτι δεν πάει καλά. Παίρνοντας το σήμα το σώμα μας προσπαθεί να ανεβάσει την θερμοκρασία του. 
Με τη γρήγορη κίνηση των μυών μας, την οποία εμείς αντιλαμβανόμαστε είτε γιατί αρχίζουμε να τρέμουμε, είτε να χτυπάνε τα δόντια μας, χωρίς να μπορούμε να το σταματήσουμε! Το μόνο που πρέπει να κάνουμε στην περίπτωση αυτή, είναι να βοηθήσουμε τον οργανισμό να ζεσταθεί, οπότε το "τρέμουλο" θα σταματήσει

Το τρέμουλο είναι μια ακούσια τάση των μυών, η οποία παράγει θερμότητα και δημιουργεί ένα φαινόμενο θέρμανσης. Όταν νιώθετε ένα ελάχιστο τρέμουλο, θα δείτε ότι κάνετε μια ισομετρική τάση των μυών σας, κάτι που μπορεί να αυξήσει το μεταβολικό σας δείκτη από δύο μέχρι τέσσερις φορές. Τρέμοντας ή τρέχοντας γύρω-γύρω, είναι ο τρόπος που η Φύση μπορεί να παράγει θερμότητα και να κρατήσει ζεστό το σώμα σας. Αν αρχίσετε να κρυώνετε τόσο πολύ ώστε να τρέμετε στην πραγματικότητα, αυτές οι δυνατές συστολές παράγουν μεγάλες ποσότητες θερμότητας –ίσως και 400 θερμίδες την ώρα. Τόσο έντονο τρέμουλο όμως αδειάζει πολύ γρήγορα τα αποθέματα γλυκογόνου από τους μύες σας και στραγγίζει την ενέργειά σας. Σε μια τέτοια περίπτωση δημιουργείται το αίσθημα της πίνας και έχετε ανάγκη να φάτε κάτι.

Αν αρχίζετε να τρέμετε απ' το κρύο θα πρέπει:

- Φροντίζετε να βάζετε χοντρά ρούχα
- Αν φοράτε βρεγμένα ρούχα να τα αλλάξετε με στεγνά γιατί αδειάζουν τη ζέστη απ το σώμα σας
- Φροντίζετε να φοράτε ένα σκούφο αφού το 30%-40% της ζέστης του σώματος μπορεί να χαθεί από το κεφάλι 
- Ο καλύτερος τρόπος για να ζεστάνετε τον εαυτό σας είναι να καταναλώσετε ζεστούς υδατάνθρακες –ζεστή σοκολάτα, σούπα, δημητριακά, ζυμαρικά. Η ζεστή τροφή, μαζί με τον «θερμογενετικό» παράγοντα του μασήματος, συμβάλει στην γρήγορη αποκατάσταση.

της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος, medlabnews.gr

Πηγή: Medlabnews.gr

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

8 αποτελεσματικοί τρόποι για να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου αυτή την άνοιξη

Κινήσεις που μπορούν να αλλάξουν τα πάντα στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους

ΥΓΕΙΑ

Μπορεί ο θηλασμός να σας προστατεύσει από μελλοντική καρδιακή προσβολή;

Ο θηλασμός είναι πολύτιμος τόσο για την υγεία σας όσο και για το νεογέννητό σας. Αυτή η εκπληκτική αλήθεια συχνά μένει ανείπωτη.

ΥΓΕΙΑ

Γιατί η νηστεία είναι το καλύτερο εργαλείο αποτοξίνωσης για την υγεία σου

Ανεξάρτητα από το θρησκευτικό της υπόβαθρο, η νηστεία μπορεί να αποτελέσει ένα εκπληκτικό μέσο φροντίδας για την υγεία σου

Προτεινόμενα

CELEBS

Βασίλης Καρράς: Την Κυριακή θα γίνει το τρίμηνο μνημόσυνό του

Πέρασαν τρεις μήνες από τον θάνατό του σπουδαίου τραγουδιστή

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ποιο ζώδιο παιδεύει πιο πολύ το ταίρι του όταν είναι σε σχέση

Ο βαθμός δυσκολίας του στις σχέσεις, με βάση το ζώδιό σου

CELEBS

Εύη Αδάμ: Ποζάρει με την πανέμορφη 24χρονη κόρη της, Νεφέλη

Mαμά και κορή μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό