Το σύνδρομο του... PC! - AllYou.gr

Search

Το σύνδρομο του... PC!

4 τρόποι για να το αποφύγεις.

> ΥΓΕΙΑ ::
29 Σεπτεμβρίου 2014

Το να κοιτάζεις την οθόνη δεν βλάπτει τα μάτια ούτε αλλοιώνει τη διαθλαστική τους ισχύ. Όμως αν κάποιος περνά ολόκληρη την ημέρα μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή, μπορεί να αισθάνεται τα μάτια του κουρασμένα (υπερκόπωση των ματιών), ξερά (ξηροφθαλμία), κόκκινα (ερεθισμός), να έχει ευαισθησία στο έντονο φως, να βλέπει θολά, να πάσχει από πονοκεφάλους και πόνο στις ωμοπλάτες, τον αυχένα ή την πλάτη.

Εμφανίζεις τα παραπάνω συμπτώματα; Να τι μπορείς να κάνεις: 

• Μην αφήνεις αναμμένα φώτα δίπλα ή πίσω από την οθόνη του υπολογιστή. Η καλύτερη λύση είναι ο φωτισμός πίσω από την πλάτη σου. 

• Η επιφάνεια του γραφείου πρέπει να βρίσκεται σε ύψος περίπου 70 εκατοστών από το έδαφος. 

• Το ύψος της οθόνης και το ύψος του καθίσματός σου να είναι ρυθμισμένο έτσι ώστε όταν κοιτάζεις ευθεία μπροστά στην οθόνη, το βλέμμα σου να πέφτει κατευθείαν στο επάνω άκρο της. Να δουλεύεις με το βλέμμα στραμμένο ελαφρώς προς τα κάτω, που είναι η πιο άνετη θέση για πολύωρη εργασία. 

• Η επιφάνεια της οθόνης πρέπει να απέχει περίπου 75 εκατοστά από το πρόσωπό σου, ώστε το ενδιάμεσο τμήμα των τριεστιακών φακών (αν φοράς γυαλιά) να εστιάζει σωστά, χωρίς να χρειάζεται να καταβάλλεις μεγάλη προσπάθεια. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!