Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Το ήξερες ότι η ανίατη ανία σε αρρωσταίνει;

Μια πρόσφατη μελέτη θα σε πείσει να... βαριέσαι λιγότερο.



Η βαρεμάρα είναι ωραίο πράγμα. Κυρίως όταν σου λείπει και την αναζητάς διακαώς. Βαρεμάρα, ανία, ταβανοθεραπεία, όπως κι αν σου συστηθούν, αν τις συναντήσεις, μην τις κάνεις παρέα για πολύ. Αυτές θα σε αρρωστήσουν. Τόσες ιώσεις κυκλοφορούν, θα μου πεις. Η βαρεμάρα θα με αρρωστήσει; Κι όμως, είναι πιο ύπουλη ιδίως όταν γίνεται συνήθεια και τρόπος ζωής. Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι η βαρεμάρα είναι επικίνδυνη για την υγεία σου γιατί όταν δεν έχεις κίνητρα, η τάση σου να καταναλώνεις ανθυγιεινές τροφές είναι πιο έντονη από ό,τι όταν είσαι ενεργή.

Πολλές από εμάς το ζούμε καθημερινά, ας μην κρυβόμαστε, και οι επιστήμονες έρχονται να το επιβεβαιώσουν:  «Όταν δεν νιώθουμε ενδιαφέρον από τη δουλειά, το σπίτι ή την κοινωνική μας ζωή, αποζητάμε τα πλούσια σε λίπη και ζάχαρη τρόφιμα σε μία προσπάθεια να αντισταθμίσουμε αυτή την έλλειψη». 

Πού οφείλεται αυτό; Πιθανόν στην ντοπαμίνη, τη χημική ουσία του εγκεφάλου μας που παράγεται όταν νιώθουμε ενδιαφέρον για κάτι. 
Και βλέπεις τελικά ότι όλα είναι μια αλυσίδα: δραστήρια ζωή, ενδιαφέροντα, υγιεινός τρόπος ζωής, γυμναστική, φροντίδα της εικόνας σου, αυτοπεποίθηση, κοινωνικότητα, σχέσεις και πάλι από την αρχή. Και μια στο τόσο, ένα μεγάλο σακουλάκι πατατάκια. Ε, δεν βαριέσαι, μια φορά στο τόσο δεν μετράει, μετράει;

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

8 αποτελεσματικοί τρόποι για να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου αυτή την άνοιξη

Κινήσεις που μπορούν να αλλάξουν τα πάντα στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους

ΥΓΕΙΑ

Μπορεί ο θηλασμός να σας προστατεύσει από μελλοντική καρδιακή προσβολή;

Ο θηλασμός είναι πολύτιμος τόσο για την υγεία σας όσο και για το νεογέννητό σας. Αυτή η εκπληκτική αλήθεια συχνά μένει ανείπωτη.

ΥΓΕΙΑ

Γιατί η νηστεία είναι το καλύτερο εργαλείο αποτοξίνωσης για την υγεία σου

Ανεξάρτητα από το θρησκευτικό της υπόβαθρο, η νηστεία μπορεί να αποτελέσει ένα εκπληκτικό μέσο φροντίδας για την υγεία σου

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

Peach Perfect: Γιατί να υιοθετήσεις τις ροδακινί αποχρώσεις στο μακιγιάζ σου αυτή την άνοιξη

Και τέσσερις επιλογές προϊόντων από τη beauty editor του AllYou που θα απογειώσουν το makeup look σου

ΣΠΙΤΙ

6 απλοί τρόποι για να ομορφύνεις την κουζίνα σου

Δεν χρειάζεται κόπο, αλλά τρόπο!