Αυτό το λαχανικό σου είναι απαραίτητο αν καπνίζεις - AllYou.gr

Search

Αυτό το λαχανικό σου είναι απαραίτητο αν καπνίζεις

Το απαραίτητο αν καπνίζεις είναι σίγουρα το να το κόψεις! Επειδή όμως το θέμα είναι καθαρά εγκεφαλικό, δες με ποιο λαχανικό θα προστατεύσεις τον οργανισμό σου από τις βλαβερές συνέπειες της νικοτίνης.

> ΥΓΕΙΑ ::
26 Ιανουαρίου 2017

Η νικοτίνη είναι η χημική ουσία που κάνει το κάπνισμα έξη. Το ξέρεις. Ξέρεις όμως ποια είναι η τροφή που σε βοηθάει να αποβάλλεις μεγάλη ποσότητα νικοτίνης από τον οργανισμό σου; 

Το μπρόκολο, το οποίο περιέχει σημαντική ποσότητα από τις βιταμίνες Β5, C, B, που είναι υπεύθυνες για το χειρισμό σημαντικών διαδικασιών στο σώμα σου. 

Το να τρως μπρόκολο αναπληρώνει τη βιταμίνη C που έχεις ανάγκη εξαιτίας του καπνίσματος ενώ επίσης διατηρεί το μεταβολισμό σου σταθερό. 

Το πλέον σημαντικό είναι ότι προστατεύει τα πνευμόνια σου από τις τοξίνες καθώς το γονίδιο NRF2 που περιέχει λειτουργεί ως ασπίδα στην επίθεση που δέχονται οι πνεύμονές σου. 

Αυτό βέβαια δεν σου δίνει το ελαφρυντικό. Δεν μπορείς να καπνίζεις αρειμανίως, μόνο και μόνο επειδή τρως μπρόκολο. Σκοπός είναι να απαλλαγείς από την έξη- από το μπρόκολο πάλι, όχι. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!