Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

5 καλοί λόγοι να μη φοράς σουτιέν

Αν ψάχνεις επιχειρήματα να αποχωριστείς τις μπανέλες και τις τιράντες, μόλις τα βρήκες.


Μαριέτα Χριστοπούλου

Είναι οι γυναίκες που δε μπορούν να ζήσουν χωρίς το σουτιέν τους, είσαι και εσύ που ανυπομονείς να φτάσει η στιγμή να πας σπίτι και να απελευθερωθείς. E, λοιπόν, κάν' το χωρίς. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι!

#1. Πιο στητό στήθος

Σύμφωνα με μια πολυετή γαλλική έρευνα, τα σουτιέν είναι πιο πιθανό να φταίνε που ένα στήθος χάνει το σχήμα του. Και αυτό γιατί με τη στήριξη που παρέχουν, κάνουν τους μύες στην περιοχή να αδρανούν. Χωρίς σουτιέν, το σώμα θα παλέψει μόνο του τη βαρύτητα και το στήθος θα είναι πιο στητό! Απίστευτο;

#2. Πιο υγιές στήθος

Όταν δε φοράς σουτιέν, και μάλιστα σουτιέν το οποίο δεν έχει σωστό μέγεθος, τότε ο κίνδυνος να παγιδευτεί ιδρώτας και βρωμιά στο σώμα σου ελαχιστοποιείται. Προλαμβάνεις, λοιπόν, τις μολύνσεις, την ακμή και τα εξανθήματα στην περιοχή. 

#3. Kαλύτερος ύπνος

Ο μύθος ότι οι γυναίκες που φοράνε σουτιέν στον ύπνο είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού, είναι μύθος. Δεν έχει αποδειχτεί κάτι τέτοιο. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το να κοιμάσαι με σουτιέν δε σε βοηθάει να ξεκουραστείς, ούτε να αναπνέεις χωρίς εμπόδια. Το σουτιέν μπορεί να επιρεάσει τους κιρκαδικούς σου ρυθμούς και επομένος τον ύπνο σου, ενώ ευρύτερα τα στενά ρούχα, μπορεί να μειώσουν τη κυκλοφορία του αίματος και αυτό καλό δεν το λες για το καρδιαγγειακό σύστημα μακροχρόνια.

#3. Περισσότερη άνεση

Μερικές φορές, πιέζεσαι τόσο από το σουτιέν, που σου είναι αδύνατο ακόμα και να συγκεντρωθείς στη δουλειά που έχεις να κάνεις. Αντί να εκνευρίζεσαι, βγαλ' το!

#5. Εξοικονομείς χρήματα

Το χρόνο πρέπει να αγοράζεις τουλάχιστον 2 σουτιέν, γιατί πολύ απλά πρέπει να πετάς το λιγότερο άλλα τόσα. Τα σουτιέν φθείρονται και χρειάζονται αντικατάσταση. Επίσης, κοστίζουν. Οπότε ένα "αντίο" ή λιγότερη χρήση, απλά σου αφήνει περισσότερα λεφτά στην τσέπη.

 

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

8 αποτελεσματικοί τρόποι για να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου αυτή την άνοιξη

Κινήσεις που μπορούν να αλλάξουν τα πάντα στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους

ΥΓΕΙΑ

Μπορεί ο θηλασμός να σας προστατεύσει από μελλοντική καρδιακή προσβολή;

Ο θηλασμός είναι πολύτιμος τόσο για την υγεία σας όσο και για το νεογέννητό σας. Αυτή η εκπληκτική αλήθεια συχνά μένει ανείπωτη.

ΥΓΕΙΑ

Γιατί η νηστεία είναι το καλύτερο εργαλείο αποτοξίνωσης για την υγεία σου

Ανεξάρτητα από το θρησκευτικό της υπόβαθρο, η νηστεία μπορεί να αποτελέσει ένα εκπληκτικό μέσο φροντίδας για την υγεία σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ποιο ζώδιο παιδεύει πιο πολύ το ταίρι του όταν είναι σε σχέση

Ο βαθμός δυσκολίας του στις σχέσεις, με βάση το ζώδιό σου

CELEBS

Εύη Αδάμ: Ποζάρει με την πανέμορφη 24χρονη κόρη της, Νεφέλη

Mαμά και κορή μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό

DO IT YOURSELF

Τι οφέλη προσφέρει το ρυζόνερο στα μαλλιά σας;

Βάλε τικ σε προστασία, θρέψη, λάμψη, τόνωση και φροντίδα