Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Κρυολιπόλυση: 8 αλήθειες που θέλεις να μάθεις

Είναι η κρυολιπόλιση τόσο αποτελεσματική όσο λένε; Θα δω αποτελέσματα; Ποιες είναι οι παρενέργειες; Έχουμε απάντηση από τη δερματολόγο Αργυρώ Παπαδοπούλου.



Χάνεις όντως σε τοπικό πάχος; Διαρκεί το αποτέλεσμα; Γίνεται απλά και εύκολα ή μήπως έτσι μας παρουσιάζεται; Οι απορίες μου για την κρυολιπόλυση ήταν τόσες πολλές που μόνο μια ειδικός όπως η δερματολόγος Αργυρώ Παπαδοπούλου από την Ευρωκλινική Αθηνών θα μπορούσε να μου τις λύσει.

1. Τι είναι η κρυολιπόλυση που ακούμε τόσο συχνά τελευταία; 
Πρόκειται για ένα τεχνολογικό επίτευγμα της κοσμητικής ιατρικής που έρχεται να προστεθεί στη φαρέτρα των όπλων του δερματολόγου σαν το πιο αποτελεσματικό χαρτί έναντι του τοπικού πάχους χωρίς τη βοήθεια του «νυστεριού». Όλοι μας επιθυμούμε μία «lunch time treatment» και ας χρειαστεί να την επαναλάβουμε, γιατί το αποτέλεσμα δεν είναι τόσο δραστικό όσο το χειρουργικό.
 

2. Πού μπορώ να την κάνω;
Στο Δερματολογικό Τμήμα της Ευρωκλινικής Αθηνών παρέχεται η κρυολιπόλυση από το 2015 και έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 600 εφαρμογές με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα και υπό την άμεση εποπτεία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Όλα τα περιστατικά ελέγχονται, εγκρίνονται και εξετάζονται από Δερματολόγο, Ενδοκρινολόγο και Σύμβουλο διατροφής, προτού προχωρήσουν σε θεραπεία. 
 

3. Πώς γίνεται ακριβώς και πώς λειτουργεί;
Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται με το μηχάνημα CRYOLIPO II με τις αξιόπιστες κεφαλές 360ο CLATUU της εταιρείας με εξαιρετικά αποτελέσματα. 
Έχει μελετηθεί ότι τα λιποκύτταρα είναι πολύ πιο ευαίσθητα στο ψύχος και καταστρέφονται πιο αποτελεσματικά σε σύγκριση με άλλες μεθόδους, όπως οι ραδιοσυχνότητες, οι υπέρηχοι, τα ακουστικά κύματα, τα lasers κλπ. 
Μετά την εφαρμογή ακριβείας του ψύχους των 9ο C στην προς θεραπεία περιοχή για διάρκεια  1 ώρας, ακολουθεί σταδιακά η διάλυση των μεβρανών των λιποκυττάρων και η σταδιακή απορρόφηση/ φαγοκυττάρωση των υπολειμμάτων από τον οργανισμό με φυσιολογική διαδικασία και χωρίς να προκληθεί βλάβη στην επιδερμίδα.
 

4. Θα δω αποτέλεσμα;
Σε όλες τις μελέτες, αλλά και από την εμπειρία μας μετά την εφαρμογή των κεφαλών αναμένεται η απώλεια του 30% κατά μέσο όρο του θεραπευόμενου όγκου. Για να γίνει κατανοητό αυτό υπολογίζουμε ότι π.χ. στην κάτω κοιλιά τοποθετούνται 2 κεφαλές, που η κάθε μία επικαλύπτει την περιοχή από τον ομφαλό και κάτω έως τα πλαϊνά του κορμού στα λαγόνια οστά. Σε όλες τις μελέτες αναφέρεται ποσοστό 85% ικανοποιημένων με το αποτέλεσμα, και μικρό ποσοστό που χρειάζεται επανάληψη για να γίνει αισθητή η μείωση του υποδορίου λίπους.
 

5. Ποιος μπορεί να κάνει κρυολιπόλυση και ποιος όχι;
Ιδανικός υποψήφιος της κρυολιπόλυσης αποτελεί ο υγιής ενήλικας, με σωστό βάρος για το ύψος του, που συνοδεύει τη θεραπεία του με συχνή άσκηση και μεσογειακή διατροφή. 
Στην πραγματικότητα όμως, και χωρίς να υποδεικνύουμε ότι υπάρχει περίπτωση χρήσης της κρυολιπόλυσης ως μέθοδος απώλειας βάρους, κάθε τοπικό πάχος στην περιοχή του κορμού, μηρών και βραχιόνων μπορεί να μειωθεί με αυτή τη μέθοδο. 
Αποκλείονται ενήλικες με ιστορικό κακοήθειας, αυτοανόσων και μη σοβαρών νοσημάτων, υπερευαισθησίας στο ψύχος, έγκυες, θηλάζουσες και με τοπικές αντενδείξεις όπως π.χ. κιρσοί κάτω άκρων, κήλες κοιλιακού τοιχώματος κλπ.
 

6. Μήπως όμως χαλαρώσει το δέρμα μου;
Δεν έχει παρατηρηθεί καμία επιδείνωση του σφρίγους της επιδερμίδας και υπάρχουν θεαματικά αποτελέσματα στις περιοχές των βραχιόνων και εσωτερικού μηρών, δηλαδή στις κατεξοχήν δύσκολές περιοχές για χαλάρωση.
 

7. Ποιες είναι οι παρενέργειες;
Η θεραπεία της κάθε περιοχής διαρκεί 60 λεπτά και σε όλη τη διάρκεια γίνεται καλά ανεκτή. Μικρή ενόχληση παρατηρείται στην έναρξη της εισρόφησης της προς θεραπείας περιοχής λόγω της αρνητικής πίεσης καθώς και πιθανά στο τέλος κατά της διάρκεια της μάλαξης. 
Οι συχνότερα αναφερόμενες ανεπιθύμητες ενέργειες είναι το αίσθημα καύσου, μικρές μελανιές και «μούδιασμα» του δέρματος. Σπάνια ενόχληση με ήπιους-μέτριους πόνους στην περιοχή έως και 2 εβδομάδες μετά έχει αναφερθεί χωρίς όμως να εγκυμονεί κινδύνους.  
 

8. Τι πρέπει να προσέξω;
Η κρυολιπόλυση αποτελεί την πιο καλά μελετημένη, ασφαλή, αποτελεσματική, μη-χειρουργική τεχνική για μείωση του τοπικού πάχους, αρκεί να διενεργείται από υπεύθυνο ιατρικό προσωπικό και με έγκυρο – πιστοποιημένο μηχάνημα ψύξης. 

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

7 tips στοματικής υγιεινής που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε

Πώς να προστατέψεις την υγεία των δοντιών και των ούλων σου αποτελεσματικά

ΥΓΕΙΑ

Η μεσογειακή διατροφή συνδέεται με καλύτερη ποιότητα σπέρματος, σύμφωνα με μελέτη

Άλλη μια έρευνα αναδεικνύει τη σημασία της διατροφής στην ανδρική γονιμότητα

ΥΓΕΙΑ

6 τροφές για να αυξήσεις την πρόσληψη βιταμίνης D μέσα από τη διατροφή σου

Κι όμως, η βιταμίνη D δεν έρχεται μόνο μέσα από την έκθεση στον ήλιο

Προτεινόμενα

BEAUTY NEWS

Η Natalie Portman φέρνει το άρωμα της άνοιξης

Η Natalie Portman αποπνέει χαρά και αισθησιασμό καθώς κάνει το μεγάλο άλμα για αγάπη για το νέο άρωμα Miss Dior του Dior.

FASHION RADAR

Η Lily Collins γιόρτασε τα 35α γενέθλιά της κι εμείς γιορτάζουμε το στυλ της

Η εξέλιξη του στυλ της Lily Collins μέσα στα χρόνια