ΥΓΕΙΑ
Αυτή η τεχνική τηγανίσματος κάνει κακό στην υγεία
Νέα έρευνα δείχνει ότι οι κίνδυνοι για την υγεία μπορεί να βρίσκονται στα πιο απλά, για εμάς, πράγματα.
Γρήγορο τηγάνισμα, μέτρια φωτιά, συνεχές ανακάτεμα. Σίγουρα έχει τύχει να μαγειρέψεις έτσι κάποιο φαγητό ακόμα κι αν δε ξέρεις πως αυτή η τεχνική λέγεται "stir-fry".
Τα νέα ωστόσο για όλο το παραπάνω, καλά δεν είναι. Μια νέα έρευνα έδειξε ότι αυτός ο τρόπος μαγειρικής, είναι επιβλαβής για την υγεία μας. Και όχι από θέμα κατανάλωσης, αλλά από θέμα εισπνοής.
Σύμφωνα με όσα διαπίστωσαν ερευνητές του Tech University στο Τέξας και του Utah State Iniversity, το λάδι που εκτοξεύεται κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος, δεν είναι αθώο. Συγκεκριμένα, πιθανότατα κάνει κακό στην υγεία όταν εισπνέεται!
Οι ειδικοί λένε ότι φαγητά όπως κοτόπουλο ή λαχανικά, είναι τα χειρότερα γι' αυτού του είδους το μαγείρεμα, καθώς λόγω των υγρών τους προκαλούν περισσότερες "εκρήξεις".
"Είναι γνωστό ότι εκατομμύρια θανάτων παγκοσμίως οφείλονται στην μόλυνση εσωτερικών χώρων, αλλά δε ξέρουμε ακόμα πόσο συμβάλλουν οι κουζίνες με κακό εξαερισμό σε αυτή" ανέφεραν.
SELECTIONS
- 6 ολοκαίνουριες skincare, makeup και αρωματικές αφίξεις για να κάνεις δώρο στον εαυτό σου
- 5 quick fix λύσεις για να μειώσεις το πρήξιμο κάτω από τα μάτια
- Ο οίκος Missoni επιστρέφει στις ρίζες του και παρουσιάζει τη συλλογή Kaleidoscopica
- Πώς να διαλέξεις και να φροντίσεις το αθλητικό σου σουτιέν