Κι αν πάθω κράμπα;

Search

Πάνω που αποφάσισες να επιδείξεις τις κολυμβητικές σου ικανότητες, σ' έπιασε κράμπα; ΑΥΤΟ πρέπει να κάνεις

Plus, πώς θα την προλάβεις! 

> ΥΓΕΙΑ ::
07 Αυγούστου 2015

Η κράμπα αποτελεί ένα συνηθισμένο περιστατικό κατά τη διάρκεια της κολύμβησης, που συμβαίνει σε κάποιο μέλος του σώματός μας (συνήθως στα πόδια). Συνήθως διαρκεί μερικά δευτερόλεπτα, αν και σπανιότερα μπορεί να επιμείνει περισσότερο και να επεκταθεί και σε άλλα μέρη του σώματος. 

Τι πρέπει να κάνεις για να την αντιμετωπίσεις: Καταρχάς είναι πολύ σημαντικό να μη χάσεις την ψυχραιμία σου και να μην πανικοβληθείς. Τη στιγμή που θα αισθανθείς ότι μουδιάζεις, σταμάτα να κολυμπάς και γύρνα ανάσκελα, προσπαθώντας να επιπλεύσεις. Αφού ηρεμήσεις, τέντωσε το πόδι σου, για να ξεπιαστεί ο μυς. Μόλις αισθανθείς καλύτερα και ικανή να κολυμπήσεις, κατευθύνσου στην ακτή. 

Την επόμενη φορά: Αν αναρωτιέσαι αν υπάρχει τρόπος να αποφύγεις τα μελλοντικά… κρούσματα, η απάντηση είναι θετική. Φρόντισε να εμπλουτίσεις τη διατροφή σου με τροφές πλούσιες σε μεταλλικά στοιχεία (κάλιο, νάτριο, μαγνήσιο), σίδηρο και ασβέστιο. Και μην αφήνεις τον οργανισμό σου να αφυδατωθεί. Προσπάθησε να καταναλώνεις μεγάλες ποσότητες υγρών καθόλη τη διάρκεια της παραμονής σου στην παραλία.  

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!