Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

4 σημάδια που δείχνουν πρόβλημα με τον θυρεοειδή σου


Μπορεί να μην τους έχεις δώσει ποτέ τη δέουσα σημασία



Άνοιξε κουβέντα σε μια παρέα για τον θυρεοειδή και θα διαπιστώσεις πόσες κοπέλες έχουν πρόβλημα και παίρνουν αγωγή ή πρέπει να κάνουν μια επέμβαση.

Υπάρχουν όμως και οι άλλες περιπτώσεις, όσες έχουν πρόβλημα αλλά δεν έχουν κάνει ποτέ εξετάσεις και δεν έχουν δώσει βάση σε ορισμένα ανησυχητικά συμπτώματα.

Δες ποια είναι τα 4 σημάδια που σε προειδοποιούν ότι πρέπει να πας στον ενδοκρινολόγο σου:

1. Νιώθεις μια διαρκή κόπωση:
Το ρίχνεις στην πολλή δουλειά και στην έλλειψη ξεκούρασης. Και πιθανόν αυτή να είναι η αιτία που δεν έχεις καθόλου ενέργεια και νιώθεις συνεχώς αποφορτισμένη. Μπορεί όμως να δηλώνει και υποθυρειδισμό.

2. Σε χαρακτηρίζει μια θλίψη, χωρίς λόγο:
Γιατί όλα γύρω σου πάνε καλά, εσύ νιώθεις λυπημένη; Μήπως είσαι στα πρόθυρα της κατάθλιψης και πρέπει να κάνεις κάτι για να ανέβεις; Ή μήπως φταίει η μειωμένη παραγωγή ορμόνης από τον θυρεοειδή σου που ρίχνει τη σεροτονίνη, την αγαπημένη μας ορμόνη της ευτυχίας;

3. Δεν έχεις κέφι για σεξ:
Ποιος φταίει για αυτό; Το στρες, ο σύντροφος, η κούραση, πολλά μπορεί να είναι τα αίτια. Ανάμεσά τους βάλε και τη δυσλειτουργία του θυρεοειδή, που προκαλεί μειωμένη παραγωγή ορμόνης αλλά και αύξηση του βάρους σου. 

4. Έχεις ξηρή επιδερμίδα:
Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο και σίγουρα δεν θα έδινες βάση στο ότι έχεις απλά ξηρότητα στο δέρμα σου. Κι όμως, η αλλαγή στην υφή της επιδερμίδας αποτελεί ένα από τα συμπτώματα της κακής λειτουργίας του θυρεοειδή και οφείλεται στον μειωμένο μεταβολισμό.

Αυτό που έχεις να κάνεις για να είσαι ξέγνοιαστη αλλά και υπεύθυνη της υγείας σου είναι οι απαραίτητες εξετάσεις. Συμβουλέψου τον γιατρό σου.   
 

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

8 αποτελεσματικοί τρόποι για να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου αυτή την άνοιξη

Κινήσεις που μπορούν να αλλάξουν τα πάντα στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους

ΥΓΕΙΑ

Μπορεί ο θηλασμός να σας προστατεύσει από μελλοντική καρδιακή προσβολή;

Ο θηλασμός είναι πολύτιμος τόσο για την υγεία σας όσο και για το νεογέννητό σας. Αυτή η εκπληκτική αλήθεια συχνά μένει ανείπωτη.

ΥΓΕΙΑ

Γιατί η νηστεία είναι το καλύτερο εργαλείο αποτοξίνωσης για την υγεία σου

Ανεξάρτητα από το θρησκευτικό της υπόβαθρο, η νηστεία μπορεί να αποτελέσει ένα εκπληκτικό μέσο φροντίδας για την υγεία σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.