Ο λόγος που πρέπει να παίρνεις αναρρωτική χωρίς δεύτερη σκέψη - AllYou.gr

Search

Ο λόγος που πρέπει να παίρνεις αναρρωτική χωρίς δεύτερη σκέψη

Είσαι άρρωστη και καλό είναι να μείνεις σπίτι. Μη το σκέφτεσαι άλλο.

> ΥΓΕΙΑ ::
23 Ιανουαρίου 2018
Συντάκτης : Μαριέτα Χριστοπούλου

Σε όλες μας έχει συμβεί κάποια στιγμή στην επαγγελματική μας πορεία, να πάμε στη δουλειά ενώ είμαστε άρρωστες. Λίγο το ότι η αναρρωτική θέλει διαδικασία για να βγει, λίγο το ότι οι υποχρεώσεις και τα to do τρέχουν, νομίζουμε ότι το να πάμε στη δουλειά είναι μονόδρομος. Άλλωστε, σιγά, λίγα δέκατα είχαμε κλπ κλπ.

Όμως, φαίνεται ότι πρέπει να δούμε τα πράγματα λίγο διαφορετικά, και την επόμενη φορά που θα αρρωστήσουμε να πάρουμε την άδεια που πρέπει. Ο λόγος δεν είναι μόνος ότι εμείς χρειαζόμαστε ξεκούραση, αλλά και ότι μπορούμε πανεύκολα να μεταδώσουμε μικρόβια όσο κι αν προσέξουμε. Κι ας βάλουμε το χέρι μπροστά όταν φτερνιστούμε, κι ας βήχουμε συγκρατημένα, δε σώζεται κάτι.

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ, η γρίπη μπορεί να μεταδίδεται απλά και μόνο όταν κάποιος αναπνέει!

Μελετήθηκαν 142 περιπτώσεις ανθρώπων με γρίπη και βρέθηκε ότι σημαντικός αριθμός των ασθενών, "έβγαζε" μικροσκοπικά μολυσμένα σωματίδια μόνο με την αναπνοή στον αέρα. Αυτά τα σωματίδια μπορούν να μεταδώσουν τον ιό σε άλλους ανθρώπους.

Όσον αφορά το φτέρνισμα; Από τη μελέτη φάνηκε ότι δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο στην μετάδοση ιών.

Σπίτι, λοιπόν, όχι μόνο για να αναρρώσεις εσύ, αλλά και για να μην κολλήσεις όλους τους συναδέρφους σου.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!