Αυτή είναι η καλύτερη αυτοθεραπεία που γίνεται πανεύκολα - AllYou.gr

Search

Αυτή είναι η καλύτερη αυτοθεραπεία που γίνεται πανεύκολα

Για σένα που αρρωσταίνεις ολοένα και συχνότερα.

> ΥΓΕΙΑ ::
25 Φεβρουαρίου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Ο καιρός μάς έχει τρελάνει. Μια ζέστη, μια κρύο. Σκοτσέζικο ντους. Και φυσικό επόμενο είναι να κρεβατώνεσαι. Σχεδόν κάθε βδομάδα έχεις και από κάτι, λίγο πονόλαιμο, λίγο πονοκέφαλο, λίγο πυρετό. Και η ζωή συνεχίζεται αλλά όχι με τον καλύτερο τρόπο για σένα. 

Τι άλλο μπορεί να φταίει εκτός από τις ιώσεις; Μήπως η διάθεσή σου; Η πεσμένη σου ψυχολογία; Γιατί δεν το αντιστρέφεις;

Το ξέρεις, η καλή διάθεση μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά σε περιπτώσεις ασθένειας και μάλιστα μπορεί να λειτουργήσει και θεραπευτικά. 

Εκτός από μια επίσκεψη στον γιατρό, και την κατάλληλη αγωγή, αυτό που θα σε κάνει περδίκι είναι το γέλιο! Και να πώς σε βοηθά να αναρρώσεις γρηγορότερα:

1. Τονώνεται το ανοσοποιητικό σου: 

Γελώντας παράγεις ουσιαστικά αντισώματα στον οργανισμό σου τα οποία σε προστατεύουν αλλά και καταπολεμούν τις μολύνσεις.

2. Ανακουφίζεσαι από τον πόνο: 

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το γέλιο έχει την ιδιότητα να ηρεμεί τον πόνο γιατί παρακινεί τον οργανισμό να παράξει τα δικά του φυσικά «παυσίπονα».  

3. Κάνεις focus αλλού:

Το γέλιο σε βάζει σε έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης. Αντί να εστιάζεις δηλαδή στον πόνο, ενώ στα αλήθεια πονάς, οδηγεί το μυαλό σε άλλα μονοπάτια με αποτέλεσμα να νιώθεις κάτι θετικό. 

4. Ντοπάρεσαι φυσικά: 

Γελάς και ο οργανισμός σου γεμίζεις ενδορφίνες. Νιώθεις αυτή την ευχαρίστηση όπως όταν πας για γυμναστική και βγαίνεις ναι μεν κουρασμένη αλλά ικανοποιημένη; Αυτό. 
 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!