Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Πώς αποφάσισα να αγαπήσω πιο πολύ τον εαυτό μου

Healthy is the new sexy, ας μην γελιόμαστε.



Πέρασα τα νεανικά χρόνια της ζωής μου μέσα στα δημοσιογραφικά γραφεία, πάνω από μακέτες, δίπλα σε συντάκτες, γραφίστες και φωτογράφους, μέσα σε ξενύχτια, κλεισίματα τευχών, εξώφυλλα, και ομολογώ ότι η εμπειρία ήταν ανεπανάληπτη. Κυριολεκτικά. 

Έπεσα με τα μούτρα σε αυτή τη συναρπαστική δουλειά και ποτέ δεν έμπλεξα την ευτυχία με την επιτυχία. Με συγχαίρω για αυτό. Γλύτωσα πολλά λεφτά σε ψυχοθεραπευτές. 

Υπάρχει όμως κάτι για το οποίο μετανιώνω. Δεν φρόντισα αρκετά τον εαυτό μου. Πίστευα ότι ήμουν ατρόμητη; Ήμουν πολύ νέα για να φοβηθώ για την υγεία μου; Δεν ξέρω γιατί δεν με απασχολούσε το να τρέφομαι σωστά (πολλοί καφέδες, τόσοι που δεν μπορείς να φανταστείς), δεν με ένοιαζε να ασκηθώ (πού χρόνος για γυμναστήριο;).

Κι όμως, όλα αυτά θα μπορούσα να τα έχω κάνει διαφορετικά. Γιατί όλα συσσωρεύονται μέσα μας. Οι συνήθειες, οι ελλείψεις, οι παραλείψεις. Και έρχεται κάποια στιγμή ο οργανισμός σου και σου λέει: "Δεν αντέχω άλλο. Με παραμελείς. Γιατί δεν με αγαπάς;" Και τότε είναι που πρέπει να τον ακούσεις. Να αρχίσεις να τον αγαπάς περισσότερο.

Το ομολογώ ότι όλα άλλαξαν στο μυαλό μου όταν έμεινα έγκυος. Τότε αναρωτήθηκα εάν αυτό το σώμα που φιλοξενεί μια νέα ζωή είναι αρκετά δυνατό και υγιές για κάτι τόσο μεγάλο. 

Και έκοψα μαχαίρι το κάπνισμα (το έχω ξαναρχίσει τώρα, άλλη απόφαση αυτή που εκκρεμεί), άρχισα να παίρνω ταπεράκια στη δουλειά, μείωσα τις ώρες εργασίας, ξεκίνησα περπάτημα. 

Μεγαλώνοντας το παιδί μου βρέθηκα μπροστά στην πράξη όλων αυτών που τόσα χρόνια γράφω. Πώς να τρως σωστά; Πώς να φροντίζεις την υγεία σου; Γιατί πρέπει να ασκείσαι; Πόση σημασία έχει όχι ένα αδύνατο αλλά ένα υγιές σώμα; 

Και τώρα έρχομαι να σου δώσω μια συμβουλή: Δεν χρειάζεται να φτάσεις σε μια ηλικία για να πάρεις στα σοβαρά τον εαυτό σου. Δεν είναι ανάγκη να γίνεις μαμά για να νοιαστείς για σένα. Οι πυλώνες της υγείας είναι συγκεκριμένοι: Σωστή διατροφή, ήπια άσκηση, ηρεμία. Αυτά τα τρία καθορίζουν το παρόν και το μέλλον σου. 
 

banner_mesa.jpg
 

Και αυτός είναι ο λόγος που στις 15 Απριλίου θα δηλώσω το παρών στο Ποδηλατοδρόμιο του Ο.Α.Κ.Α., για να παρακολουθήσω αλλά και να συμμετάσχω στο Lifeme Workshop, το 1ο Διαδραστικό Event που πρεσβεύει τον υγιεινό και απολαυστικό τρόπο ζωής που διοργανώνει η Ομάδα του LIFEME.GR, το site που λειτουργεί ως ο απόλυτος οδηγός της καλής ζωής. 

Τι περιλαμβάνει το LIFEME WORKSHOP; Για δες!
•    Συνάντηση κι ανταλλαγή απόψεων με Διατροφολόγους για: Yγιεινή, Αθλητική, Παιδική και Vegan Διατροφή καθώς και διατροφικές διαταραχές και πρακτικές συμβουλές από 10 κορυφαίους Διατροφολόγους.
•    Γευστικές δοκιμές 35 καινοτόμων προϊόντων.
•    Μαθήματα υγιεινής μαγειρικής από τα 3 καλύτερα υγιεινά Εστιατόρια της Αθήνας και 6 Healthy Food Bloggers.
•    Αθλητικές δραστηριότητες με τα καλύτερα Γυμναστήρια της Αθήνας (Pilates, Yoga Cross-training, , TRX, Surfset, Trampoline, Παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, κλπ.).
•    Αθλητική μόδα για κάθε ηλικία και στυλ.

Ωραία και ακούγονται όλα αυτά; Φόρα και εσύ ένα απλό μπλουζάκι, το κολάν και τα αθλητικά σου και έλα να αγαπήσεις περισσότερο τον εαυτό σου. 

Περισσότερες πληροφορίες: 
http://lifeme.gr/ 
http://lifemeworkshop.gr/ 

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

Έξυπνα tips για να προστατέψεις τα μάτια σου από τα αλλεργιογόνα

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το τσούξιμο και τη δυσφορία αυτή την εποχή του χρόνου

ΥΓΕΙΑ

«Μια μέρα χωρίς γέλιο είναι μια μέρα χαμένη»

Έλεγε ο Τσάρλι Τσάπλιν που σαν σήμερα γεννήθηκε – και σου θυμίζουμε τα οφέλη του να γελάς πιο συχνά

ΥΓΕΙΑ

Πώς να προστατέψεις την υγεία σου τις ημέρες με υψηλή περιεκτικότητα σκόνης στην ατμόσφαιρα

Η έντονη περιεκτικότητα σκόνης στην ατμόσφαιρα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το αναπνευστικό σύστημα και να προκαλέσει μια σειρά από ενοχλήσεις

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ