Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

4 πιθανοί λόγοι γιατί έχεις καθυστέρηση 

Αλλά δεν είναι ένα μπεμπέ στον δρόμο.



Μα, τι τραβάμε και εμείς οι γυναίκες για να χαιρόμαστε τη μητρότητα. Πόνοι, φουσκώματα, κακή διάθεση, περίοδος που έρχεται, περίοδος που δεν έρχεται...

Και τότε, αρχίζουν τα δύσκολα. Τι σου συμβαίνει; Γιατί δεν αδιαθετείς; Μήπως είσαι έγκυος; Κάνεις το τεστ, κάνεις εξετάσεις, όχι, δεν είναι αυτό. 

Θα πρέπει να το ερευνήσεις σίγουρα με τον γυναικολόγο σου, κυρίως εάν δεν είναι μόνο μία φορά που συνέβη αλλά κατ’ επανάληψη. Και οι αιτίες μπορεί να είναι οι ακόλουθες: 

1. Είσαι υπερβολικά στρεσαρισμένη

Σιγά το νέο, θα μου πεις. Οκ, ξέρεις όμως ότι το άγχος επηρεάζει ολόκληρο τον οργανισμό μας και ανάμεσα σε όλα ενδέχεται να επηρεάσει τον υποθάλαμο, εκεί όπου ρυθμίζονται πολλές ορμόνες της περιόδου. 

2. Πήρες ή έχασες πολύ βάρος

Όταν το σώμα σου περνάει από μεγάλες αλλαγές, χάνεις απότομα βάρος ή παίρνεις πολλά κιλά, ο εγκέφαλος παίρνει το μήνυμα ότι δεν είσαι έτοιμη για μια εγκυμοσύνη. Και μπλοκάρει το όλο σύστημα.

3. Έχεις πρόβλημα με τον θυρεοειδή σου

Αχ, αυτός ο θυρεοειδής, πόσες ταλαιπωρεί. Αυτό ο αδένας στον λαιμό που ρυθμίζει τον μεταβολισμό, έχει επίδραση και σε άλλες λειτουργίες του σώματός σου. Και εάν έχεις υπό- ή υπέρ-θυρεοειδισμό, η περίοδός σου επηρεάζεται πολύ.

4. Πάσχεις από σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών

Σε αυτή την περίπτωση μπορεί όχι μόνο να καθυστερήσει η περίοδος αλλά και να μην έρθει ποτέ, καθώς αυτή η ορμονική ανισορροπία οδηγεί σε έλλειψη ωορρηξίας. Αλλά υποθέτω ότι εάν πάσχεις, αυτό το ξέρεις ήδη, σωστά;

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

Έξυπνα tips για να προστατέψεις τα μάτια σου από τα αλλεργιογόνα

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το τσούξιμο και τη δυσφορία αυτή την εποχή του χρόνου

ΥΓΕΙΑ

«Μια μέρα χωρίς γέλιο είναι μια μέρα χαμένη»

Έλεγε ο Τσάρλι Τσάπλιν που σαν σήμερα γεννήθηκε – και σου θυμίζουμε τα οφέλη του να γελάς πιο συχνά

ΥΓΕΙΑ

Πώς να προστατέψεις την υγεία σου τις ημέρες με υψηλή περιεκτικότητα σκόνης στην ατμόσφαιρα

Η έντονη περιεκτικότητα σκόνης στην ατμόσφαιρα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το αναπνευστικό σύστημα και να προκαλέσει μια σειρά από ενοχλήσεις

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός