Τι ισχύει και τι όχι με την προσωπική σου υγιεινή - AllYou.gr

Search

Τι ισχύει και τι όχι με την προσωπική σου υγιεινή

Πειράζει τελικά που κάνεις δυο ντους την ημέρα;

> ΥΓΕΙΑ ::
15 Ιουλίου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Ωραία η καθαριότητα, μήπως όμως καμιά φορά το παρακάνουμε και γινόμαστε εμμονικές; Το ξέρεις ότι έτσι καταλήγουμε να είμαστε πεντάκαθαρες μεν και μυρωδάτες, απροστάτευτες δε απέναντι στις ιώσεις;

Για να δούμε ποιοι μύθοι ισχύουν και ποιοι όχι από όλους όσους ακούμε ή πιστεύουμε:

1. «Δεν χρησιμοποιώ χαρτομάντιλο όταν φτερνίζομαι»

Χμ, θα σου πρότεινα να το αλλάξεις αυτό καθώς κάθε φορά που φτερνίζεσαι, οι ιοί μεταφέρονται από τα σταγονίδια που παράγονται και ταξιδεύουν ταχύτατα. 

2. «Πλένομαι κάθε μέρα»

Τέλεια, έτσι μυρίζεις υπέροχα και φυσικά αγανακτείς με τους διπλανούς σου στο τρένο που βρωμοκοπάνε. Μην ξεχνάς όμως ότι το δέρμα σου είναι φτιαγμένο για να προστατεύει τον οργανισμό σου από τα επικίνδυνα βακτήρια και ότι φέρει αρκετά καλά βακτήρια που σε προστατεύουν. Η υπερβολική καθαριότητα μπορεί να σου κάνει κακό καθώς απομακρύνονται όλα τα καλά μικρόβια.

3. «Δεν λούζομαι κάθε μέρα»

Καλά κάνεις. Τα μαλλιά σου μπορεί να μαζεύουν βακτήρια αλλά δεν πρόκειται για κάτι επικίνδυνο. Από την άλλη, τι πιο όμορφο από τα καθαρά, λαμπερά μαλλάκια;

4. «Δεν αλλάζω τακτικά την οδοντόβουρτσά μου»

Δεν χρειάζεται να την αλλάζεις κάθε μήνα αλλά σίγουρα θέλει αλλαγή κάθε τρίμηνο. Αυτό που πρέπει να προσέχεις είναι να την ξεπλένεις κάθε φορά που τη χρησιμοποιείς και να την αφήνεις να στεγνώνει πριν από την επόμενη χρήση. Και φυσικά να μην την μοιράζεσαι με κανέναν, όσον κι αν τον αγαπάς.
 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!

Hot αυτή τη στιγμή!